Αλλαγές: Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2023

0
19654
sxoleia septembrios 2023 anoigoun
Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2023.

Σιγά σιγά οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστέψουν στις αίθουσες, αφού σε ένα μήνα περίπου τα σχολεία θα ανοίξουν και πάλι για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

Προς το παρόν έχουν έναν Αύγουστο καλοπέρασης και ξεγνοιασιάς. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2023

Προς το παρόν το υπ. Παιδείας δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη εγκύκλιο, όμως με βάση τα περσινά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν το δεύτερο 15νθήμεο του Σεπτεμβρίου για τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί θα γυρίσουν στις τάξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Το πιο πιθανό είναι οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Το 2022 τα σχολεία άνοιξαν στις 12 Σεπτεμβρίου, επειδή η 11η έπεφτε Κυριακή.

Όλες οι αργίες για το 2023 – 2024 στα σχολεία

27 Οκτωβρίου 2023, Παρασκευή – γιορτή (Επέτειος του Όχι)
28 Οκτωβρίου 2023, Σάββατο (Επέτειος του Όχι)
17 Νοεμβρίου 2023, Παρασκευή – γιορτή (Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου)
Διακοπές Χριστουγέννων 2023: 23 Δεκεμβρίου (Σάββατο) έως και 7 Ιανουαρίου (Κυριακή)
18 Μαρτίου 2024, Δευτέρα, Καθαρά Δευτέρα
22 Μαρτίου 2024, Παρασκευή, γιορτή, Επέτειος της Επανάστασης του 1821
25 Μαρτίου 2024, Δευτέρα, Επέτειος της Επανάστασης του 1821
Διακοπές Πάσχα 2024: Από 27 Απριλίου Σάββατο έως και 12 Μαϊου (Κυριακή)
1 Μαΐου 2024, Τετάρτη, Πρωτομαγιά
24 Ιουνίου 2024, Δευτέρα Αγίου Πνεύματος

Όλες οι αλλαγές στη σχολική χρονιά 2023-2024

Την αναβάθµιση των σπουδών από την προσχολική αγωγή, την Πρωτοβάθµια και ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση έως τα πανεπιστήµια, µε έµφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων, παράλληλα µε τη βελτίωση της εκπαιδευτικής καθηµερινότητας , προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Παιδείας για καλύτερες συνθήκες µάθησης και καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας.

Ο υπ. Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης λέει πως ότι οι δύο «πρωταγωνιστές» της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι οι µαθητές και οι δάσκαλοι.

Ο νέος υπουργός έχει δεσμευθεί σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά πως το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων θα είναι το πρώτο πλήρως ψηφιοποιηµένο υπουργείο και επιπλέον φιλοδοξεί οι πολιτικές που θα εφαρµοστούν να λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και όχι απλώς αθροιστικά.

Τα επτά σημεία που θα αλλάξουν στα σχολεία

Αναµόρφωση των προγραµµάτων σπουδών σε σχολεία, ∆ηµοτικά, Γυµνάσια και Λύκεια, ώστε να εκσυγχρονιστούν και να ανταποκρίνονται ακόµα περισσότερο στις ανάγκες της νέας εποχής.

Ανάπτυξη soft skills, καθώς οι δεξιότητες αποτελούν σήµερα τη νέα «γνώση», που οδηγεί ουσιαστικά στην απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Αυτό ισχύει σε όλες τις βαθµίδες της Εκπαίδευσης, µε αποκορύφωµα το πανεπιστήµιο.

∆ιαµόρφωση κατάλληλου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και αλλαγή επί τα βελτίω της εκπαιδευτικής καθηµερινότητας, η οποία κατά τον υπουργό αποτελεί καταλύτη της προόδου.

Νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών µονάδων για ένα σχολείο σύγχρονο.

Ενίσχυση των υποδοµών της Εκπαίδευσης προκειµένου να µην υπάρχουν ελλείψεις στον κρίσιµο αυτό τοµέα και να βοηθούνται, αντί να αντιµετωπίζουν προβλήµατα, µαθητές και εκπαιδευτικοί.

Αναβάθµιση του κύρους των δασκάλων και των καθηγητών, καθώς το ανθρώπινο δυναµικό της Εκπαίδευσης αποτελεί τον βασικό πυλώνα της Παιδείας και χωρίς αυτό οποιαδήποτε µεταρρυθµιστική προσπάθεια δεν µπορεί να έχει συνέχεια.

Βελτίωση των συνθηκών µάθησης και διδασκαλίας, ώστε και οι εκπαιδευτικοί να διευκολύνονται για να µπορούν να φέρουν σε πέρας µε επιτυχία το έργο τους, αλλά και οι µαθητές να κατακτούν τη γνώση και να σηµειώνουν καλύτερες επιδόσεις.