Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023-2024: Πότε οι προσλήψεις – Ανακοίνωση

0
505
asep diagwnismos proslipseis
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ

Νεότερα για τις προσλήψεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ από επίσημα χείλη.

Προς το παρόν, αναμένονται να απορροφηθούν 6.000 επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕ 2022 – 2024.

Η ανακοίνωση έγινε από την υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία υποστήριξε οι προσλήψεις θα βοηθήσουν τους Δήμους στην αξιοποίηση των κονδυλίων.

Συγκεκριμέν είπε, «το επόμενο διάστημα θα απορροφηθούν οι 6.000 υπάλληλοι από τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τα έτη 2022-’24 και προσδοκούμε να βοηθήσουν τους δήμους στην απορρόφηση των κονδυλίων».

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποιο θα είναι ακριβώς το χρονικό διάστημα που θα γίνουν οι προσλήψεις.

Εξήγησε δε ότι τα τελευταία χρόνια, το υπουργείο Εσωτερικών «έχει εγκρίνει περί τις 81.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών να έχουν λάβει οι δήμοι».

ΑΣΕΠ: Έρχεται νέος διαγωνισμός το 2025

Οι πληροφορίες φέρνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες να «στήνουν» και τον 2ο πανελλαδικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που τοποθετείται πιθανότατα στο πρώτο τετράμηνο του 2025.

Σε προχωρημένες συζητήσεις, πηγές από την Ανεξάρτητη Αρχή τονίζουν κατηγορηματικά πως ο δεύτερος μεγάλος γραπτός διαγωνισμός δεν πρόκειται να γίνει πριν από το 2025 καθώς προηγουμένως πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες προετοιμασίες και να υλοποιηθούν και κάποιες καινοτομίες ως προς το περιεχόμενο και τη διαδικασία. Μάλιστα, το ΑΣΕΠ βρίσκεται στη αρχή των σχετικών διεργασιών και συνεννοήσεων με υπουργεία και διάφορες υπηρεσίες.

ΑΣΕΠ 1Γ/2024: Ξεκινά ο γραπτός διαγωνισμός

Το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου, ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στη νέα προκήρυξη 1Γ/2024 του ΑΣΕΠ για τη διεξαγωγή του νέου «μίνι» γραπτού διαγωνισμού.

Ο γραπτός διαγωνισμός 1Γ/2024 θα γίνει στα πρότυπα του 2ου μεγάλου πανελλήνιου διαγωνισμού και αφορά στη διαδικασία κατάταξης υποψηφίων με γραπτό διαγωνισμό σε πίνακα βαθμολογίας στον κλάδο/ειδικότητα ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Ειδ. ΤΕ Δασοπονίας.

Ειδικότερα, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο νέο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα πρέπει υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΑΣΕΠ από τη Δευτέρα 13 Μαΐου και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00.

Στο νέο γραπτό διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν πτυχίο ή δίπλωμα Δασοπονίας ή Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής και το πρόγραμμα του γραπτού διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο, αφού ολοκληρωθούν οι οι αιτήσεις συμμετοχής.

Η γραπτή εξέταση θα γίνει με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Η ηλεκτρονική εξέταση θα περιλαμβάνει τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας όπου αξιολογούνται δεξιότητες όπως γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, η αντιληπτική ταχύτητα και η ακρίβεια, o επαγωγικός και παραγωγικός συλλογισμός καθώς και ένα σύνολο σαφώς ορισμένων και παρατηρήσιμων εργασιακών συμπεριφορών που, βάσει επιστημονικών ερευνών, σχετίζονται με την επιτυχημένη απόδοση στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και, ειδικότερα, με το Ενιαίο Πλαίσιο Δεξιοτήτων του ν. 4940/2022.