Ραγδαία αλλαγή του καιρού την Πέμπτη – Τι θα γίνει Αττική

0
931
kairos aurio dekapentaygoustos
Αλλάζει ο καιρός την Πέμπτη.

Μία απότομη αλλαγή του καιρού έρχεται την Πέμπτη 10 Αυγούστου, με τις βροχές και τις καταιγίδες να κάνουν την επίσκεψή τους σε δύο περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Voucher 150 ευρώ για διακοπές τον Χειμώνα 2023 – 2024

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο τις επόμενες μέρες δεν θα δούμε κάποιο ακραίο κύμα καύσωνα με 40άρια, αντίθετα μιλάμε για την πιο δροσερή περίοδο του τελευταίου διμήνου.

Οι καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις 10 Αυγούστου και θα επηρεαστούν η Μακεδονία και η Θεσσαλία από το μεσημέρι.

«Όμως η Πέμπτη, να το πούμε από σήμερα, θα έχει μία αλλαγή ο καιρός. Μην εντυπωσιαστούν ξαφνικά κάποιοι. Την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες το μεσημέρι στη Μακεδονία και με τα βραδινά στοιχεία και στη Θεσσαλία».

«Εδώ είναι το σύστημα της Πέμπτης. Θα δείτε θα έχει και αρκετές καταιγίδες, τώρα αν θα έχουν και ανέμους και μπουρίνια δεν το ξέρω αυτό. Πάντως θα είναι μία αλλαγή του καιρού, μεσημέρι – απόγευμα Μακεδονία, Θεσσαλία καταιγίδες», πρόσθεσε δείχνοντας το χάρτη.

Ο καιρός μέχρι τις 15 Αυγούστου

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε στην τελευταία του πρόγνωση στην ΕΡΤ ότι όλη την εβδομάδα που διανύουμε θα είναι δροσερός και ηλιόλουστος ο καιρός, με την Αθήνα να μην βλέπει θερμοκρασίες πάνω από 34-35 βαθμούς Κελσίου, όμως υπάρχουν και κακά μαντάτα για τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου.

Πιο αναλυτικά, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως και την Τρίτη, 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο την Τετάρτη και θα κυμαίνεται μετά από πολλές πολλές ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από Παρασκευή θα υπάρχουν ξανά βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ το μελτέμι αναμένεται να κρατήσει για πολλές μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Θα φυσάει πολλές μέρες. Μέχρι της Παναγίας, δεν περιμένουμε κάτι. Θα κρατήσει το μελτέμι ο καιρός στο Αιγαίο. Αποκλείεται να έχουμε απαγορευτικά πάνω από 9 μποφόρ».

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποιον καύσωνα μέχρι τις 23 Αυγούστου: «Φαίνεται να ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία από τις 17-18 Αυγούστου, μέχρι τις 23 Αυγούστου κάποιος καύσωνας δεν φαίνεται».