Voucher 150 ευρώ για διακοπές τον Χειμώνα 2023 – 2024

0
9943
voucher τουρισμος για ολους tourismos gia olous 2024
Πότε τα voucher για τον Τουρισμός για όλους 2024

Τα νέα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023 είναι απογοητευτικά, με τα voucher να έρχονται από το Φθινόπωρο 2023 για χειμερινές διακοπές.

Υπενθυμίζεται πως ο Τουρισμός για Όλους 2023 θα άνοιγε μόλις έβγαιναν τα οριστικά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2023 δηλαδή στα τέλη του Ιουλίου. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η υπ. Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε το τελειωτικό… χτύπημα για όσους ήθελαν να κάνουν αίτηση για τον πρόγραμμα φθηνών διακοπών ώστε να λάβουν voucher 150 ευρώ για διακοπές μέσα στον Αύγουστο.

Πότε ανοίγει ο Τουρισμός για όλους 2023Ημερομηνία

Όπως είπε η κυρία Κεφαλογιάννη το πρόγραμμα ανοίγει για αίτηση στο gov.gr τον Οκτώβριο του 2023.

Ο λόγος είναι να ενισχυθούν οι χειμερινοί προορισμοί.

Πότε η κλήρωση και τα αποτελέσματα για voucher για τον Τουρισμό για Όλους 2023

Συνήθως, τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους του voucher για φθηνότερες διακοπές βγαίνουν μία εβδομάδα μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας για αίτηση.

Τα αποτελέσματα θα μπορείτε να τα δείτε στο vouchers.gov.gr/tourism4all – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τουρισμός για Όλους 2023 – Τα εισοδηματικά κριτήρια

Αίτηση για το Πρόγραμμα υποβάλλουν όσοι έχουν ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξανόταν για κάθε παιδί.

Συγκεκριμένα:

 ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ & ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
(ΕΓΓΑΜΟΙ + ΜΕΛΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ€16.000€28.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ€17.500€29.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ€19.000€31.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ€21.000€33.000
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ€26.000€38.000

ΕΔΩ η αίτηση στο gov.gr για το Τουρισμός για όλους 2023

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

  • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Πώς θα εξαργυρώσετε την ψηφιακή κάρτα

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!