Μερομήνια 2024: Δυσάρεστα νέα για τον καιρό το Πάσχα 2024

0
7187
kairos pasxa 2024 merominia
Ο καιρός το Πάσχα 2024 με βάση τα Μερομήνια 2024

Ο Απρίλιος μπαίνει με ισχυρό κύμα ζέστης και θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν ακόμα και τους 30 βαθμούς και η συζήτηση για τον καιρό που θα κάνει το Πάσχα 2024 με βάση τα Μερομήνια 2024 «άνοιξε».

Καθώς το Πάσχα πέφτει αργά φέτος, συγκεκριμένα στις 5 Μαΐου, όλοι ευελπιστούμε σε έναν καλό καιρό με ζέστη, ίσως και σούβλισμα στη θάλασσα.

Μία πρώτη γεύση για τον καιρό μας δίνουν παραδοσιακά τα Μερομήνια, όμως, αν επαληθευτούν τα νέα δεν είναι και τόσο καλά.

Μερομήνια 2024: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Σύμφωνα με τον Νίκο Βογιατζή που μελετά τα Μερομήνια ο καιρός θα έχει ως εξής:

Μάιος 20241 έως 5 Μαΐου αέρας, ίσως βροχή. 

6 έως 16 Μαΐου άστατος καιρός, βροχές, μπουρίνια με σφοδρούς ανέμους, ίσως και καταιγίδες. 

17 έως 24 Μαΐου πιο ήπιος καιρός, με επιφύλαξη λόγω πυρκαγιών. 

25 έως 31 Μαΐου βροχές και αέρας.

Ο Μάιος δηλαδή θα κυλήσει με βροχές και ασταθή καιρό.

Ακολουθεί η ανάλυση του Λαρισαίου αναλυτή καιρού Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος μας φέρνει καλύτερα νέα για την περίοδο του Πάσχα.

Μάιος: Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή πτώση στη συνέχεια και 17-26 Μαΐου υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. 

Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Πώς βγαίνουν τα Μερομήνια

Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.