Έρχονται Αλκυονίδες: Τι λένε τα Μερομήνια 2024 για τον Φεβρουάριο

0
699
merominia 2024 kairos febroyarios
Τι λένε τα Μερομήνια 2024 για τον καιρό

Ο καιρός τον Φεβρουάριο 2024 σύμφωνα με τα Μερομήνια 2024: Τα χιόνια πέρασαν, και μπροστά μας ανοίγονται ημέρες ηλιόλουστες.

Η θερμοκρασία θα ανέβει από την Κυριακή, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου. Ο ανοιξιάτικος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι τουλάχιστον και την Τετάρτη 8/02.

Τι καιρό θα κάνει όμως ολόκληρο τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα Μερομήνια; Πάμε να δούμε.

Μερομήνια 2024: Η πρόγνωση του καιρού για τον καιρό τον Φεβρουάριο

Για τον Φεβρουάριο ο καιρός αναμένεται άστατος, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Τι θα γίνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο;

Μάρτιος

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.