Συντάξεις Ιουλίου 2023: Τι ώρα η πληρωμή – Ημερομηνίες

0
19193
sintaxeis pliwmi ioulios 2023
Πότε η πληρωμή στις συντάξεις Ιουλίου 2023

Χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένουν την πληρωμή για τις συντάξεις Ιουλίου 2023. Λίγες ημέρες ακόμη υπομονή, και την επόμενη εβδομάδα οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα της σύνταξής τους στα ΑΤΜ.

Συντάξεις Ιουλίου 2023: Τι ώρα η πληρωμή

Όπως κάθε φορά έτσι και σε αυτή την πληρωμή τα χρήματα από τη σύνταξη μπαίνουν στον λογαριασμό των συνταξιούχων, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη πληρωμή. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της προηγούμενης, θα μπορείτε να τα βγάλετε από το ΑΤΜ.

Π.χ αν η σύνταξη μπαίνει στις 27 Ιουνίου, τα λεφτά θα είναι διαθέσιμα από το απόγευμα της 26ης Ιουνίου

Περίπου από τις 5 το απόγευμα και μετά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για όλες τις συντάξεις

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ αναμένεται να πληρωθούν την Τρίτη 27 Ιουνίου. Η κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα γίνει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, επομένως τα χρήματα θα φανούν από το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου στα ΑΤΜ.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν 28 Ιουνίου. Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ από το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Πέμπτη 29 Ιουνίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου.

Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων

Έρχεται το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους με τις αιτήσεις να ανοίγουν μέσα στον Ιούλιο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Μόλις ανακοινωθεί ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Σημειώνεται επίσης, πως το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος που θα οριστεί για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με εξαίρεση:

  • τα νησιά Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
  • της Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις