Αποκάλυψη: Η influencer με το πρόστιμο των 270.000 ευρώ

0
19106
influencer prostimo 270.000
Ποια είναι η influencer

Από την Τρίτη, όταν και έσκασε η είδηση πως η ΑΑΔΕ, έπειτα από ελέγχους έκανε τσακωτή μία influencer βάζοντάς της πρόστιμο για μεγάλη φοροδιαφυγή, όλοι αναρωτιούνται ποια είναι αυτή.

Είναι μία από τις πασίγνωστες influencer που επιδεικνύουν στα social media που διαθέτουν τρόπο ζωής τοους και κάνουν τεράστια giveaway, δίνοντας από μέτρητα μέχρι και αυτοκίνητα, ή τελικά είναι μία πιο… άγνωστη και όχι με τόσο γκελ στο κοινό.

Προς το παρόν το όνομά της δεν έχει διαρρεύσει.

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως διαθέτει επιχειρήσεις μόδας και πως απέκρυψε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο όμως ανακαλύφθηκε από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Το άλλο στοιχείο που έγινε γνωστό είναι το πρόστιμο που της επέβαλαν, το οποίο δεν βοηθά στην ταυτοποίησή της, αλλά είναι τεράστιο και αγγίζει τις 270.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη για την influencer

Σήμερα, ο παρουσιαστής του Ant1, Γιώργος Λιάγκας σχεδόν… φωτογράφισε την Infuencer κάνοντας μερικές αποκαλύψεις για τις επιχειρήσεις που διαθέτει, αλλά και τα ποσά που απαιτεί για έναν διαγωνισμό ή ένα post.

Είπε πως είναι μία από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα και μπορεί να πάρει ακόμα και 100.000 ευρώ για κάποιο post.

«Η συγκεκριμένη κυρία, μαθαίνω, ότι βγάζει πάρα πολλά λεφτά μηνιαίως. Ακούω πράγματα που όχι τηλεοπτικοί σταρ… Μπορεί να βγάζει τον μήνα 40, 50, 70 μέχρι και 100.000 ευρώ. Ακούω τέτοια ποσά από αυτή την μπίζνα. Όταν έχεις μία τέτοια μεγάλη μπίζνα, ένα εργοστάσιο πια, δεν μπορώ να καταλάβω, δεν έχεις λογιστές και οικονομικούς συμβούλους; Δεν είσαι στην αρχή. Τώρα με τόσες χιλιάδες ευρώ, δεν μπορεί να μην έχουν οικονομικούς συμβούλους…» είπε o Γιώργος Λιάγκας στη σημερινή του εκομπή.

Πώς βρήκαν την influencer

 Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ για να την πιάσουν αξιοποίησαν πληροφορίες και από εταιρείες μεταφορών, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα, για δύο ελεγχόμενα φορολογικά έτη, διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη σχεδόν 350.000 ευρώαπό τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία η ελεγχόμενη επιχείρηση υπέβαλε οικειοθελώς δηλώσεις στη φορολογία εισοδήματος και στον ΦΠΑ.

Το συνολικό ύψος φόρων και προστίμων για τις δυο ελεγχόμενες χρήσεις έφτασε στα 270.000 ευρώ.