Τα Αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού 2023

0
18010
koinwnikos tourismos κοινωνικος τουρισμος 2023
Πότε θα δείτε τα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023

Με αγωνία περιμένουν χιλιάδες δικαιούχοι τα αποτελέσματα του κοινωνικού Τουρισμού 2023.

Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες άλλωστε είναι τέτοιες που τα voucher για την επιδότηση της ΔΥΠΑ για φθηνές διακοπές έχουν τρομερή ζήτηση.

Προς το παρόν τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει, όμως έχουμε νεότερα για την ημερομηνία πουα θα βγουν.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού 2023

Μετά την ολιγοήμερη παράταση που έδωσε η ΔΥΠΑ στις αιτήσεις για το πρόγραμμα, υπάρχει πιθανότητα τα αποτελέσματα να καθυστερήσουν μερικές ημέρες ακόμα.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, πριν την παράταση τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό θα έβγαιναν 10 ημέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας. Δηλαδή, περίπου στις 15 Ιουνίου και έπειτα, αφού οι αιτήσεις έκλεισαν στις 5 Ιουνίου 2023.

Αυτό τουλάχιστον είχε ανακοινώσει μόλις έκλεισε η πλατφόρμα ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Το σίγουρο είναι πως θα βγουν πολύ πριν το τέλος του Ιουνίου, μιας και τα voucher θα μπορούν να εξαργυρώνονται από την 1η Ιουλίου.

ΕΔΩ θα δείτε τα αποτελέσματα

Πόσο διαρκεί η παράταση του Κοινωνικού τουρισμού 2023 – Οι ημέρες

Η μεγάλη ζήτση, καθώς το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος παρεμπόδισε αρκετους δικαιούχους από το να κάνουν αίτηση. Καθώς μάλιστα κατά τις πρώτες ημέρες οι αιτήσεις γίνονται με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, αρκετοί έχασαν την ημερομηνία τους και δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση ούτε κατά τις δύο ημέρες, που ήταν ελέυθερες για όλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κοινωνικός τουρισμός 2023 ανοίγει ξανά την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 17:00 και θα παραμένει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23:59.

Προσοχή! Οι αιτήσεις γίνονται ανεξαιρέτως ΑΦΜ, κάνουν όλοι όσοι δεν έχουν κάνουν και επιθυμούν επιδότηση για φθνές διακοπές.

Αίτηση ΕΔΩ για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2023 στο gov – Οδηγίες

Αρχικά θα πρέπει να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για να υποβάλλετε αίτηση πρέπει να έχετε:

 • Είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNet
 • Είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Αν επιλέξετε να μπείτε με τους κωδικούς Taxisnet, αφού επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, τότε θα σας ζητηθεί ο ΑΜΚΑ.

Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιλέξετε αν είστε Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας. Τα μοναδικά που είναι ήδη συμπληρωμένα είναι ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ σας.

Τι ισχύει με τα voucher του κοινωνικού τουρισμού 2023

 • Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»:
  • είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός για κάθε δικαιούχο πολίτη και για κάθε ωφελούμενο μέλος αυτού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ
  • ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του για τη διαμονή τους σε τουριστικό κατάλυμα και την ακτοπλοϊκή του μετάβαση σε αυτό (όταν απαιτείται)
  • δεν υπάρχει σε έντυπη μορφή από την ΔΥΠΑ για τα τουριστικά καταλύματα. Η ύπαρξή της ελέγχεται από τους παρόχους με την είσοδό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΥΠΑ και την εισαγωγή του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ των δικαιούχων
  • υπάρχει σε έντυπη μορφή και εκτυπώνεται υποχρεωτικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να επιδειχθεί για την έκδοση του εισιτηρίου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετάβαση σε προορισμό άλλον από αυτόν που βρίσκεται το τουριστικό κατάλυμα
  • ισχύει αποκλειστικά από την ημερομηνία έναρξης μέχρι την ημερομηνία λήξης του συγκεκριμένου προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου εκδόθηκε

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Η ενεργοποίηση της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού – Ακτοπλοϊκής Μετακίνησης πραγματοποιείται με την έκδοση εισιτηρίου μετάβασης και επιστροφής. Μετά την ενεργοποίησή της η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ξανά.