Έρχεται κακοκαιρία: Τι θα γίνει το Σάββατο στην Αττική – Πρόγνωση Καλλιάνου

0
638
kairos kakokairia danie;
Τελικά τι ισχύει με την κακοκαιρια

Προ των πυλών βρίσκεται μία κακοκαιρία, η οποία θα γεννηθεί στη νότια Γαλλία την Παρασκευή και θα φτάσει και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του μετεωρολόγου του Mega, Γιάννη Καλλιάνου, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τον κόλπο του Λέοντα που βρίσκεται ανοιχτά του Μονπελιέ και της Μασσαλίας. Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σταδιακά θα κινηθεί ανατολικότερα και το Σάββατο θα αρχίζει να επηρεάζει και την Ελλάδα, αρχικά στα δυτικά τμήματά της.

Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας με έμφαση κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθούν και οι νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τα 7-8 και πιθανώς οι ριπές τους τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, η Αττική θα επηρεαστεί πιθανότατα, λίγο πρίν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, τα φαινόμενα ωστόσο δεν φαίνεται να είναι ικανά ώστε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Η ανάρτηση Καλλιάνου για την κακοκαιρία

Ο «κόλπος του Λέοντα» είναι μια θαλάσσια περιοχή στη νότια Γαλλία (κόλπος) που βρίσκεται ανοιχτά του Μοντπελλιερ και της Μασσαλίας. Σε αυτόν τον κόλπο αναμένεται να “γεννηθεί” αύριο ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σταδιακά θα κινηθεί ανατολικότερα και το Σάββατο το απόγευμα που θα βρεθεί στην Ιταλία θα αρχίζει να επηρεάζει και την Ελλάδα, αρχικά στα Δυτικά τμήματά της.

Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας με έμφαση κυρίως τα Δυτικά, τα Βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν και οι νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν υα 7-8 και πιθανώς οι ριπές τους τα 9 μποφόρ.

Πιθανότατα, λίγο πρίν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα επηρεαστεί με φαινόμενα και η Αττική αλλά δεν φαίνεται να είναι ικανά ώστε να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Άρα η κακοκαιρία (βαρομετρικό χαμηλό) προερχόμενη από τον «Κόλπο του Λέοντα» της Γαλλίας δεν θα επηρεάσει με την ίδια ένταση όλη τη χώρα, παρά μόνο τις συγκεκριμένες περιοχές που προαναφέρθηκαν.

Τέλος, από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, πιθανότατα έρχεται κρύο από τις βαλκανικές περιοχές, όμως ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” εάν θα είναι ήπιο ή λίγο πιο έντονο ή και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιές περιοχές θα υπάρξουν φαινόμενα βροχής και από ποια υψόμετρα και πάνω θα χιονίσει και που.

Ακολουθεί αναλυτικό βίντεο με τη “γέννηση” του χαμηλού αλλά και την πορεία του προς την περιοχή μας.