Πότε ανοίγει ο κοινωνικός τουρισμός 2023 στο gov – Αίτηση

0
1822
koinwnikos tourismos 2023 aitisi apotelesmata dypa
Αποτελέσματα στο gov.gr για τον κοινωνικό τουρισμό 2023

Νέες πληροφορίες για την αίτηση για το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός 2023 – 2024 στο gov.gr. Πλησιάζει η στιγμή που θα μπορείτε με μία αίτηση να πάρετε επιδότηση για φθηνές διακοπές στην Ελλάδα. Η επιδότηση του κοινωνικού τουρισμού αφορά τόσο τη διαμονή όσο και τα ακτοπλοϊκά.

Αν είστε δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού 2023 θα μπορέσετε από τον Αύγουστο και έπειτα να εξαργυρώσετε την επιδότηση για διανυκτέρευση από 6 έως 12 μέρες σε κάποιο σημείο της Ελλάδας.

Για αυτή τη χρονιά οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 300.000.

Την αίτηση θα κάνετε και πάλι μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet που έχετε.

Ημερομηνία για αίτηση στον κοινωνικό τουρισμό 2023

Αίτηση θα μπορείτε να κάνετε την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες.. Συγκεκριμένα περιμένουμε να ανοίξει περίπου στις 30 Μαϊου μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Το voucher που θα έχετε μετά την αίτηση στο gov θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Υπενθύμιση! Τα παλιά voucher του κοινωνικού τουρισμού 2022 – 2023 λήγουν στις 31 Ιουλίου 2023.

Κοινωνικός τουρισμός 2023: Μεγαλύτερη φέτος η επιδότηση

Φέτος υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2023.

Συγκεκριμένα, οιι τιμές επιδότησης για τα καταλύματα όλων των περιοχών προσαυξάνονται κατά 20% για διανυκτερεύσεις που θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Αύγουστο του 2023 και κατά τις περιόδους από 15.12.2023 έως 14.01.2024 και από 26.04.2024 έως 12.05.2024.

Για τα καταλύματα των νήσων Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας οι τιμές επιδότησης προσαυξάνονται κατά 20% καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος.

Πού η αίτηση για την επιδότηση

Η αίτηση θα ανοίξει στο gov.gr — ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Προς το παρόν δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα.

Πόσες διανυκτερέυσεις μπορώ μέσω του κοινωνικού τουρισμού

Υπάρχουν διαφορές στις διανυκτερεύσεις ανάλογα με τον προορισμό που θα επιλέξει ο δικαιούχος.

Συγκεκριμένα, η διάρκεια διαμονής σε όλες τις περιοχές της Ελλάδα εκτός από τις παρακάτω είναι έως 6 διανυκτερεύσεις.

Εκτός από:

  • των νήσων Λέσβου, Χίου, Λέρου, Κω και του νομού Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις.
  • της νήσου Σάμου και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις

Και φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Τα voucher μπορούν να εξαργυρωθούν και σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού 2023 στο gov

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
  • ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.

Για τις πρώτες δύο παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων αλλά και για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων μέχρι 12 μήνες στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του προηγούμενου του έτους υλοποίησης του προγράμματος, φορολογικού έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Για τις περιπτώσεις των εγγεγραμμένων άνω των 12 μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της τρίτης κατηγορίας δικαιούχων, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα εισοδηματικά κριτήρια της υπουργικής απόφασης περί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης.

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024:

  • οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι. Αντιθέτως, εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα δύο συνεχόμενων περιόδων με όλα τα δηλωθέντα στην αίτησή τους ωφελούμενα μέλη όσοι δικαιούχοι ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω ή δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.
  • οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας.
  • οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ παρελθόντων ετών που τους επεβλήθη ως κύρωση η μη συμμετοχή στο πρόγραμμα περιόδου 2023-2024.