«Χαστούκι» για τον Άκη Πετρετζίκη: Κλείνει τα Kitchen Lab

0
15635
akis petretzikis
Τέλος εποχής για τον Άκη Πετρετζίκη

«Ναυάγησε» το project του Άκη Πετρετζίκη με τα Kitchen Lab. Τα τρία μαγαζιά που είχε ο Έλληνας σεφ κατεβάζουν ρολά.

Ο Άκης Πετρετζίκης, που έχει τις δικές του πετυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές και site με συνταγές είχε μπει στον χώρο της εστίασης το 2018, ανοίγοντας τα Kitchen Lab, που ήταν κατά βάση καταστήματα για πρωινό, ενώ είχε μαγαζί και με μπέργκερ, το AP Burger.

Αρχικά άνοιξε το πρώτο Kitchen Lab στην Αγία Παρασκευή και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ακόμη μαγαζιά σε Γλυφάδα και Σύνταγμα.

Ωστόσο, το 2022 ήρθε το πρώτο λουκέτο, συγκεκριμένα στη Γλυφάδα και έπειτα ακολούθησε το μαγαζί στο Σύνταγμα.

Τέλος ρολά κατέβασε και στα δύο μαγαζιά του στην Αγία Παρασκευή, τόσο στο Kitchen Lab όσο και στο Ap Burger.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η εταιρεία έχει καταβάλει τους μισθούς και τις αποζημειώσεις στους εργαζόμενους.

Ποιος είναι ο Άκης Πετρετζίκης

Ο Άκης (Γεώργιος-Ευλάμπιος) Πετρετζίκης (Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 1984) είναι Έλληνας μάγειρας. Έγινε αρχικά γνωστός το 2010, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef στην πρώτη σεζόν της ομώνυμης σειράς.

Στα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο δημοφιλής μέσω των πολλών τηλεοπτικών εκπομπών που παρουσίαζε, της διαδικτυακής του παρουσίας, των βιβλίων μαγειρικής του και των εστιατορίων του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι την ηλικία των 16 χρόνων. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας. Παράλληλα, το 2004 ξεκίνησε και τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef όπου κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα Master Chef.