Πανελλαδική απεργία 17 Απριλίου: Πότε είναι ανοιχτό το Μετρό

0
406
apergia metro 24wri apergia aurio
Τι ισχύει με το Μετρό. Πότε θα έχει απεργία.

Η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου θα παραλύσει από την απεργία της ΓΣΕΕ. Τα ΜΜΜ κατεβάζουν ρολά και οι πολίτες ψάχνουν τρόπους να πάνε στη δουλειά τους. Τι θα ισχύσει για το Μετρό στις 17/04, πότε θα λειτουργήσει ξανά.

Συγκεντρώσεις, πορείες και «χειρόφρενο» στα ΜΜΜ έχει το μενού ανήμερα της μεγάλης απεργίας της ΓΣΕΕ.

Πάμε να δούμε μία λίστα με όσα ισχύουν για τα Μέσα, τα ταξί, τις πορείες, αλλά και πότε επανέρχεται η αποκατάσταση της λειτουργίας.

Τι ισχύει για τα ΜΜΜ στην απεργία της 17 Απριλίου: Μετρό, Τραμ, λεωφορεία κτλ.

Για μεγάλη ταλαιπωρία ετοιμάζεται το επιβατικό κοινό των ΜΜΜ, καθώς πολλά τραβούν 24ωρο χειρόφρενο και άλλα κινούνται για λίγες μόνο ώρες.

Τι ισχύει με το Μετρό και Ηλεκτρικό

24ωρη απεργία στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό. Τα δρομολόγια δεν θα γίνονται από τις 5 το πρωί της Τετάρτης 17/04 έως τις 5 το πρωί της Πέμπτης. Από τις 5 το πρωί τις 18η Απριλίου οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά.

Τι ισχύει με τα λεωφορεία

Τα λεωφορεία δεν θα κινούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί της 17ης Απριλίου και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Θα έχουμε, δηλαδή, λεωφορεία μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Προσοχή όμως, τα λεωφορεία θα αρχίσουν να βγαίνουν μετά τις 9 το πρωί, που σημαίνει ότι τα δρομολόγια θα επανέλθουν μετά τις 9.30, ενώ το βράδυ θα αποσύρονται πριν από τις 9.

Τι ισχύει με τα τρόλεϊ

Τα τρόλεϊ δεν θα κινούνται από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί της 17ης Απριλίου και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Θα έχουμε, δηλαδή, τρόλεϊ μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τι ισχύει για τα τραμ

Μυστήριο παραμένει η στάση των εργαζομένων στα τραμ. Μένει να ανακοινωθεί.

Τι ισχύει για τα ταξί

Στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι την Τετάρτη 17 Απριλίου και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ΣΑΤΑ.

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 17 Απριλίου.

Απεργία 17 Απριλίου: Τι ώρα οι συγκεντρώσεις και πού

Στις 9:30 π.μ. έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη 17 Απριλίου και έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

–Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

–Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.

–Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων έχουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και από εκεί θα μεταβούν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ διοργανώνουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στον ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.