Μεγάλη 24ωρη απεργία στις 28/02: Τι ισχύει με Μετρό, λεωφορεία

0
648
apergia simera aurio 24wri apergia
Τι ισχύει με την 24ωρη απεργία

24ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ στα τέλη του Φεβρουαρίου, με κύρια αιτήματα μία σειρά από οικονομικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα έπειτα από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αποφασίστηκε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Εκείνη την ημέρα θα υπάρξει συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Τι θα ισχύει με τα ΜΜΜ την ημέρα της απεργίας

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσεις κανείς για απεργία την 28/02, οπότε μέχρι αυτή τη στιγμή, Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ θα λειτουργούν κανονικά.

Ωστόσο μπορεί να υπάρξει ανατροπή.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

«Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 2.2.2024, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής Απεργίας την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις 10% κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.

Όλοι στον Αγώνα! Όλοι στην Απεργία!».