Τουρισμός για Όλους 2024: Πάει για ακύρωση η αίτηση;

0
625
tourismos gia olous 2024 aitisi αιτηση τουρισμος για ολους
Αίτηση για το Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Τέτοια καθυστέρηση σε πρόγραμμα δεν έχει ξαναγίνει. Ο Τουρισμός για Όλους 2024 μετατίθεται από μέρα σε μέρα και από μήνα σε μήνα, με την κυβέρνηση να σφυρά αδιάφορα για το άνοιγμα της πλατφμόρμας στο vouchers.gov.gr.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης της πλατφόρμας, όμως στο ΦΕΚ, έσπευσαν να μας ανακοινώσουν πως το voucher λήγει στις 31/12/2024. Βρισκόμαστε στον Φεβρουάριο, και το υπ. Τουρισμό δεν έχει κανένα νέο για την αίτηση.

Πριν τα Χριστούγεννα, μας έλεγαν πως ο Τουρισμός για Όλους 2024 θα ανοίξει τον Ιανουάριο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, το πρόγραμμα πήρε αναβολή και το θρίλερ συνεχίζεται.

Οι αρχικές δικαιολογίες πάντως για την καθυστέρηση ήταν πως έψαχναν να βρουν πόρους ώστε το πρόγραμμα να περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους και πιο αυξημένα ποσά, όπως και έγινε. Μόνο πού μείναμε στις ανακοινώσεις.

Πρέπει άμεσα το υπ. Τουρισμό να εκδώσει ανακοίνωση ώστε να ενημερώσει επίσημα τον κόσμο γιαα το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να μην ελπίζει στα voucher για φθηνότερες διακοπές.

Ας θυμηθούμε τι είναι το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024 και τι προβλέπεται.

Τουρισμός για όλους 2024: Διαφορετικά τα ποσά φέτος

Για το 2024 υπάρχει αλλαγή στα ποσά του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024, τα οποία πλέον είναι πιο αυξημένα.

Για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν παλαιότερα.

Για συνταξιούχους όλων των ταμείων, έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμους και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα το ποσό ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Και για τα ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ το ποσό ανέρχεται σε 400 ευρώ από τα 200 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Τουρισμός για Όλους 2024: Με κλήρωση τα voucher

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τα αποτελέσματα είναι τυχαία και όχι ανάλογα με το εισόδημα ή άλλα κριτήρια.

Πώς κάνω την αίτηση για τον Τουρισμό για Όλους 2024

Θα χρειαστείτε τα στοιχεία του taxisnet και το ΑΦΜ σας για να κάνετε την αίτηση.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

  • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Τουρισμός για όλους 2024: Τα εισοδηματικά κριτήρια

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ  ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

  • ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 / 31.000
  • ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 / 32.500
  • ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 / 34.000
  • ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 /36.000
  • ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 / 41.000

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές είναι η άνοδος των κριτηρίου εισοδήματος κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.