Ανοίγει ο Τουρισμός για όλους 2024: Κάνε ΕΔΩ αίτηση στο gov.gr

0
761
tourismos gia olous 2024 aithsh taxisnet voucher klirosi apotelesmata
Τα νέα για τον τουρισμό για όλους 2024 και την αίτηση

Άλλαξαν τα κριτήρια, είναι πλέον πιο ενισχυμένα και θα αφορούν μεγαλύτερο κομμάτι πληθυσμού. Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024 ανοίγει σε λίγο καιρό και δίνει voucher που φτάνουν και τα 400 ευρώ μετά από κλήρωση. Απαραίτητη προϋπόθεση η αίτηση στο gov.gr.

Πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024, πώς γίνονται οι αιτήσεις με taxisnet και πότε θα έχουμε τα αποτελέσματα της κλήρωσης για το voucher που εξαργυρώνεται σε ξενοδοχεία και καταλύματα.

Το πρόγραμμα προβλέπει τρείς κατηγορίες δικαιούχων με διαφορετικά ποσά για τα voucher.

Τα ποσά των vouchers για το Τουρισμός για όλους 2024

Για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν παλαιότερα.

Για συνταξιούχους όλων των ταμείων, έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμους και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα το ποσό ανέρχεται σε 300 ευρώ.

Και για τα ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ το ποσό ανέρχεται σε 400 ευρώ από τα 200 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Τουρισμός για όλους 2024: Τα εισοδηματικά κριτήρια

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ  ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

  • ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 / 31.000
  • ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 / 32.500
  • ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 / 34.000
  • ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 /36.000
  • ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 / 41.000

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές είναι η άνοδος των κριτηρίου εισοδήματος κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι.

Οδηγίες για αίτηση για τον Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

  • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.