Μεγάλη 24ωρη απεργία στις 17/04: Τι ισχύει με Μετρό, λεωφορεία

0
801
apergia pempth mesa metaforas
Τι θα ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της απεργίας.

Μεγάλη 24ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου με αφορμή τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, ζητώντας αυξήσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ετοιμάζονται μεγάλα συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, με τη ΓΣΕΕ να ενημερώνει τους εργαζομένους, πραγματοποιώντας στοχευμένες δράσεις.

Η μεγάλη συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Νέο «επίδομα» 150 ευρώ σε συνταξιούχους το 2024: Δικαιούχοι

Τι θα γίνει την ημέρα της απεργία με Μετρό, λεωφορεία

Παραδοσιακά στις μεγάλες απεργίας αλλάζει και η λειτουργία των ΜΜΜ. Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός, τα λεωφορεία και ο προαστιακός είτε ανακοινώνουν 24ωρη απεργία είτε κάποιες στάσεις απεργίας.

Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την 24ωρη απεργία

«Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η  ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη».