Κίνδυνος! 60 δρομολόγια στην Αθήνα θα μείνουν χωρίς λεωφορεία

0
8423
leoforia dromologia
Για ποια δρομολόγια λεωφορείων;

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς λεωφορεία 60 δρομολόγια στην Αθήνα δεν είναι απλά ορατός, είναι κάτι παραπάνω από αναπόφευκτος.

Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί σε Δυτική και ανατολική Αττική και αφορά στα δρομολόγια που εκτελούνται από το ΚΤΕΛ. Το πρόβλημα προέκυψε από την αδυναμία του ΟΑΣΑ να προκηρύξει έγκαιρα διαγωνισμό για την ανάθεση σε ιδιώτη του μεταφορικού έργου, καθώς ο ΟΑΣΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο ΟΑΣΑ επιχείρησε να παρατείνει για μια ακόμη φορά την υφιστάμενη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ με την οποία εκτελούνται περίπου 60 δρομολόγια κυρίως στην περιοχή της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Το αίτημα για παράταση της σύμβασης αφορά το διάστημα από τις 7 Δεκεμβρίου έως τις 7 Απριλίου 2024, μέχρι να προχωρήσει εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία –που προκηρύχθηκε επίσημα πριν από λίγες ημέρες– για την ανάθεση των παραπάνω υπηρεσιών σε ιδιώτη.

Όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το αίτημα της διοίκησης του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι δεν ενήργησε ως επιμελής αναθέτων φορέας και πως στην ουσία δεν πρόκειται για παράταση σύμβασης, αλλά για νέα, αυτοτελή απευθείας ανάθεση.