Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 – Ανακοινώσεις Μητσοτάκη

0
1402

Ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2023 ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν εξαιτίας κάποιων αστοχιών στις ερωτήσεις του ΑΣΕΠ πυροδοτούν εξελίξεις, όπως φαίνεται.

Πότε οι ανακοινώσεις για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2023

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο στις 11 το πρωί θα κάνει τις ανακοινώσεις σχετικά με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2023. Προς το παρόν δεν έχουμε μάθει τι ακριβώς θα ανακοινώσει και αν είναι ακόμη ένα τέχνασμα ενόψει τον κρίσιμων βουλευτικών εκλογών.

Μπάχαλο με τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Μαρτίου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για τις δοκιμασίες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού. Αυτές οι ερωτήσεις ήταν ο λόγος που προκλήθηκαν πρωτοφανείς αντιδράσεις στα social media.

Για τις συγκεκριμένες ερωτήσεις οι υποψήφιοι αναφέρουν ότι δεν καταλαβαίνουν τη χρησιμότητά τους, αλλά και τη λογική τους, προχωρώντας και σε εντελώς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Άλλοι τις χαρακτήρισαν ακόμη και «ήταν για γέλια».

Άλλοι τονίζουν ότι είναι είδος ερωτήσεων που περιλαμβάνονται στις εξετάσεις που ζητούν πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Με απόφαση της ΚΕΔ, δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

Αντίθετα στην Εξέταση Γνώσεων, θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις. Δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση του υποψηφίου και κάθε πέντε λάθος απαντήσεις, θα «κοστίζουν» μία ολόκληρη μονάδα.

Δείτε ΕΔΩ τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις

Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας

Βαθμός του εξεταζόμενου μαθήματος/δοκιμασίας είναι το άθροισμα των βαθμών όλων των ορθών απαντήσεων ως προς το σύνολό τους και ανάγεται σε κλίμακα βαθμολογίας 1-100. Εφόσον εφαρμοστεί, αρνητική βαθμολόγηση, ο βαθμός θα προκύπτει μετά από αφαίρεση της βαθμολογίας που αντιστοιχεί στις εσφαλμένες απαντήσεις.

Αν στη βαθμολογία προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός στρογγυλοποιείται σε δύο δεκαδικά ψηφία της μονάδας. Η βαθμολογία στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό αποτελείται από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που ο υποψήφιος συγκέντρωσε στα επιμέρους μαθήματα/δοκιμασίες αυτού.

Τέλος χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι η υποβάθμιση της βαρύτητας των μορίων που προσέδιδε η εργασιακή εμπειρία, καθώς μέσα από την δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται νέες παράμετροι που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία, όπως οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας κ.α.

Όπως αναφέρουν υποψήφιοι στα κοινωνικά δίκτυα τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας ενώ κάποιες ερωτήσεις ήταν για καλά διαβασμένους.