24ωρη απεργία την Τετάρτη 24/1: Τι ισχύει για Μετρό, λεωφορεία

0
641
apergia 24wri simera μμμ metro leoforeia
Τι ισχύει με την 24ωρη απεργία.

Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 24/01 προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας, επαναφορά των δώρων, προσλήψεις, τονίζοντας πως καθημερινά ο φόρτος εργασίας τους είναι μεγάλος και αναγκάζονται σε υπερωρίες.

Έτσι, την Τετάρτη, πιθανότατα οι δημόσιες υπηρεσίες να είναι κλειστές. Σύντομα αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Τι ισχύει με απεργία σε Μετρό, Λεωφορεία, Ηλεκτρικό, Τραμ

Προς το παρόν κανείς δεν έχει προαναγγείλει κάποια απεργία εκείνη την ημέρα και όλα τα ΜΜΜ κινούνται κανονικά.

Η ανακοίνωση για την απεργία

 «Οι όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δίνουν καθημερινό αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να κρατηθούν σε λειτουργία οι υπηρεσίες μας. Ελάχιστο προσωπικό, απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, διαρκείς πειραματισμοί στην πλάτη εργαζομένων και πολιτών απ’ την πλευρά της Διοίκησης και μια παρατεταμένη “αναδιοργάνωση υπηρεσιών” που περισσότερο δημιουργεί, παρά αντιμετωπίζει προβλήματα. Καταστάσεις που υπονομεύουν το έργο των υπηρεσιών και ταλαιπωρούν καθημερινά του πολίτες.

Η σχεδόν καθημερινή υπέρβαση των ωραρίου, για να απαντηθούν τα δεκάδες χιλιάδες “αιτήματα” ή να μην παραγραφούν φορολογικές υποθέσεις και η απλήρωτη δουλειά στο σπίτι απογεύματα και Σαββατοκύριακα, σε μια περίοδο μάλιστα ανεξέλεγκτης ακρίβειας, δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν μια νέα… κανονικότητα.

Όπως και δεν θα επιτρέψουμε η οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες μας, με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών, να αποτελέσει το πρόσχημα για την εμπλοκή Ιδιωτών.

Στις 24 Ιανουαρίου θα στείλουμε ένα πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και την ηγεσία της ΑΑΔΕ. Μήνυμα αποφασιστικής διεκδίκησης ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, υπεράσπισης του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών μας και απαίτησης για λήψη μέτρων ενίσχυσης των εισοδημάτων απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Στις 24 Ιανουαρίου 2024 οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ, το ΣΔΟΕ, τις Κτηματικές Υπηρεσίες και τις Κεντρικές Υπηρεσίες απεργούν διεκδικώντας:

  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας.
  • Προσλήψεις Προσωπικού.
  • Να μπει τέλος στη συρρίκνωση (στο όνομα της ‘’αναδιοργάνωσης’’) των υπηρεσιών μας.
  • Ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών μας.
  • Ουσιαστικές Αυξήσεις στους Μισθούς.
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου Μισθού».