Τιμολόγια ρεύματος: Το νέο και πιο φθηνό για τον Φεβρουάριο – Τιμή

0
1024
timologia reymatos times febrouarios di
Οι τιμές στα τιμολόγια ρευματος για τον Φεβρουαρίο.

«Σκάει» τεράστια βόμβα για τα τιμολόγια ρεύματος, με ένα πέμπτο να ετοιμάζεται από πασίγνωστο πάροχο. Βέβαια, προς το παρόν κρίνεται εκτός πλαισίου, με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων να παρεμβαίνει δυναμικά.

Ποιο είναι το πιο φθηνό τιμολόγιο ρεύματος για τον Φεβρουάριο; Ανατροπή

Και αν το κίτρινο τιμολόγιο ρεύματος ήταν τελικά το πιο φθηνό τιμολόγιο για τον Ιανουάριο, με πάνω από το 90% να έχει καταλήξει στο πράσινο, σύμφωνα με πληροφορίες του Open ετοιμάζεται να σκάσει τεράστια βόμβα στην αγορά.

Μεγάλος πάροχος ρεύματος, που δεν κατονομάζεται, ετοιμάζεται να εισάγει ένα πέμπτο τιμολόγιο ρεύματος, μετά το πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί.

Προς το παρόν δεν έχει πάρει κάποιο χρώμα, και δεν γνωρίζουμε αν τελικά καταφέρει να το βγάλει στην αγορά καθώς η ΡΑΑΕΥ έχει αντιδράσει και τονίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εκτός πλαισίου.

Σύμφωνα πάντα με το Open τα χαρακτηριστικά αυτού του τιμολόγιου ρεύματος είναι τα εξής:

Πρόκειται, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για ένα οκτάμηνο τιμολόγιο και η τιμή του θα «κλειδώνει» στα 12,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα. 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Ενέργειας και ο αρμόδιος υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, απάντησαν υποστηρίζοντας τα εξής: «Αν επιμένει η ΡΑΑΕΥ, θα αλλάξει το πλαίσιο με υπουργική απόφαση. Στόχος: Δυνατότητα των πακέτων ανάμεσα στα χρώματα με προϋπόθεση απόλυτη διαφάνεια».

Οι τιμές για το πράσινο τιμολόγιο ρεύματος ανά πάροχο για τον Ιανουάριο

ΔΕΗ: Γα τον μήνα Ιανουάριο, η ΔΕΗ ανακοίνωσε τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες στα 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω στα 0,14595 ευρώ/kWh. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%, ενώ η τελική τιμή προμήθειας στη νυχτερινή χρέωση διαμορφώνεται στα 0,11155 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Protergia:Η τελική τιμή για το πράσινο τιμολόγιο – κατά τον μήνα Ιανουάριο – διαμορφώνεται στο 0,1426 ευρώ η κιλοβατώρα με το πάγιο στα 4 ευρώ τον μήνα.

Ήρων: Η εταιρεία ανακοίνωσε τελική τιμή για το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14052 ευρώ, ενώ το πάγιο είναι στα 5 ευρώ τον μήνα.

Εlpedison: Η τιμή είναι στο 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα με το πάγιο στα 5 ευρώ.

Volton: Το πράσινο τιμολόγιο για τον μήνα Ιανουάριο, διαμορφώνεται στα 0,1442 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας.

Η εταιρεία Φυσικό Αέριο προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.

Η Ζενίθ προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,16947 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ακόμα, το πράσινο τιμολόγιο στη Voltera με την έκπτωση βρίσκεται στα 14,39 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και στην NRG είναι στα 14,1 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας.

ΡΑΕ: Πού θα κάνετε σύγκριση τις τιμές ρεύματος Ιανουαρίου

Η ΡΑΕ έχει φτιάξει έναν ειδικό ιστότοπο ώστε οι καταναλωτές να μπαίνουν και να συγκρίνουν τις τιμές των παρόχων.

Να θυμίσουμε ότι ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να αλλάζει τιμολόγιο ακόμα κάθε μήνα αν το επιθυμεί. Δηλαδή να αλλάξει από πράσινο σε κίτρινο ή από κίτρινο σε πράσινο, χωρίς κανένα κόστος. Ωστόσο, για το μπλε, που είναι σταθερό και υπάρχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης για 3, 6 ή 12 μήνες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε.

Τι είναι το πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί τιμολόγιο ρεύματος

  • Πράσινα τιμολόγια, που θεσπίστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο και στα οποία θα μεταπέσει το σύνολο των καταναλωτών – εκτός αν δηλώσουν διαφορετική επιλογή στον προμηθευτή τους). Οι χρεώσεις του πράσινου τιμολογίου θα ανακοινώνονται από κάθε προμηθευτή την 1η του μήνα και θα είναι και εύκολα και άμεσα συγκρίσιμες μεταξύ τους.
  • Μπλε τιμολόγια, με σταθερή τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας για όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης (π.χ. ένας χρόνος). Το βασικό πλεονέκτημα του μπλε τιμολογίου είναι ότι ο καταναλωτής προστατεύεται από πιθανή άνοδο των τιμών. Από την άλλη, αν οι τιμές υποχωρήσουν, ο καταναλωτής δεν θα επωφεληθεί καθώς η χρέωση του μπλε τιμολογίου θα παραμείνει ίδια. Τις τελευταίες εβδομάδες αναπτύχθηκε ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών στα σταθερά τιμολόγια, με προσφορές που αρχίζουν κάτω και από τα 15 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.
  • Κίτρινα τιμολόγια, τα οποία είναι κυμαινόμενα και ακολουθούν τη διακύμανση των τιμών στη διεθνή και ελληνική αγορά. Οι χρεώσεις ανακοινώνονται είτε εκ των προτέρων, δηλαδή στην αρχή του μήνα κατανάλωσης, είτε εκ των υστέρων. Οι καταναλωτές που θα τα επιλέξουν, θα έχουν όφελος αν συνεχιστεί η πτωτική πορεία των τιμών ή αντίστροφα θα επιβαρυνθούν αν οι τιμές ανέβουν.
  • Πορτοκαλί τιμολόγια, με διαφορετικές χρεώσεις ανά χρονική ζώνη και τα οποία απευθύνονται σε όσους έχουν έξυπνο μετρητή