Τουρισμός για Όλους 2023: Τέλος η αίτηση στο gov.gr – Aνακοίνωση

0
900
tourismos gia olous 2023 aitisi αιτηση
Δεν ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους 2023

Απογοήτευση και κοροϊδία αισθάνονται όσοι περίμεναν την αίτηση για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023 ώστε να χρησιμοποιήσουν το voucher για φθηνότερες διακοπές τον χειμώνα, αφού η ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού βάζει… ταφόπλακα στο πρόγραμμα.

Και ενώ οι πολίτες περιμένουν από τον Ιούνιο να ανοίξει η αίτηση για το πρόγραμμα, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Τουρισμού στην ουσία μάς λέει πως δεν έχει λεφτά… και ψάχνει να βρει ώστε να διευρύνει τα κριτήρια και τους δικαιούχους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Προβλέπεται η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος “Τουρισμός για όλους 2022-2025”, ώστε να διασφαλιστεί συντομότερα και πιο αποτελεσματικά ως προς την απορρόφηση και υλοποίηση του Β’ κύκλου του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”, με ευρύτερα και στοχευμένα κοινωνικά κριτήρια».

Οι λέξεις το συντομότερο και το αποτελεσματικά δείχνουν πως το Τουρισμός για Όλους παίρνει αναβολή τουλάχιστον για το 2024.

Διαψεύδεται δηλαδή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είχε τονίσει, λίγο μετά τις εκλογές, πως το gov.gr θα δέχεται αιτήσεις για τον Τουρισμό για Όλους προς τα τέλη Οκτώβρη. Τι και αν έχει περάσει η 28η Οκτώβρη, ημέρα που θα μπορούσαν οι δικαιούχοι να χρησιμοποιήσουν το voucher, επίσημη ανακοίνωση για άνοιγμα της πλατφόρμας δεν έχει γίνει.

Δυστυχώς, η λέξη απογοήτευση είναι η μοναδική που μπορεί να χαρακτηρίσει το εν λόγω πρόγραμμα για το 2023 – 2024.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι το πρόγραμμα: Το Τουρισμός για Όλους προβλέπει μετά από κλήρωση voucher των 150 ευρώ ή των 200 ευρώ για ΑΜΕΑ, τα οποία χρησιμοποιούνται για διαμονή.

Συνήθως άνοιγε αμέσως μετα τον Κοινωνικό Τουρισμό.

Οδηγίες για αίτηση για τον Τουρισμός για Όλους 2023 στο gov.gr

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για όλους 2023: Τα κριτήρια

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.