Δεν ανοίγει ο Τουρισμός για Όλους 2023 – 2024 στο gov.gr: Εξέλιξη

0
860
tourismos gia olous 2024 aitisi αιτηση τουρισμος για ολους
Αίτηση για το Τουρισμός για Όλους 2024 στο gov.gr

Τι και αν χιλιάδες δικαιούχοι περιμένουν το άνοιγμα της πλατφόρμας του «Τουρισμός για Όλους 2023 – 2024». Ο Οκτώβρης φεύγει και παρ’ότι η τελευταία πληροφορία για το άνοιγμα του gov.gr έκανε λόγο για τα μέσα του μηνα, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Το πρόγραμμα για επιδοτούμενες διακοπές είναι στον «αέρα», η κυβέρνηση, το υπ. Τουρισμού και λοιποί αρμόδιοι φορείς δεν λένε τίποτα περισσότερο. Τηρούν σιγή ιχθύος, με τα σενάρια περί διακοπής και αναβολής για το 2024 να ενισχύονται.

Ο «Τουρισμός για Όλους 2023 – 2024» ήταν να ανοίξει από τον Ιούλιο του 2023 αμέσως μετά τα αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού. Όμως το υπ. Τουρισμού το ανέβαλε συνεχώς, με τις πληροφορίες να έκαναν λόγο για χειμερινό voucher 150 – 200 ευρώ.

Προς το παρόν όμως δεν έχουμε τίποτα χειροπιαστό για το πρόγραμμα και αναμένουμε μήπως και ανακοινωθεί κάποια εξέλιξη τις επόμενες μέρες.

Πόσο είναι το ποσό για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023 – 2024»

Η ψηφιακή κάρτα που δίνει επιδότηση για διακοπές είναι της τάξεως τον 150 ευρώ και για τα ΑΜΕΑ 200 ευρώ.

Οι δικαιούχοι βγαίνουν έπειτα από κλήρωση, μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας.

Ημερομηνία για αίτηση

Δυστυχώς για φέτος δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία για αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2023 – 2024».

ΕΔΩ η αίτηση στο gov.gr για το Τουρισμός για όλους 2023

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Πόσες μέρες μετά γίνεται η κλήρωση

Αφού ανοίξει η πλατφόρμα και οριστούν οι ημέρες που γίνονται οι αιτήσεις, στη συνέχεια κλείνει το vouchers.gov.gr και μετά από μία εβδομάδα βγαίνουν τα αποτελέσματα της κληρωσης.

Τουρισμός για όλους 2023: Τα κριτήρια

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Πού εξαργυρώνεται η ψηφιακή κάρτα του Τουρισμός για Όλους

Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης στο Πρόγραμμα και ενεργοποίησης της άυλης προπληρωμένης κάρτας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε τύπος κινητού τηλεφώνου.

Από τη στιγμή όμως που ενεργοποιείται η άυλη προπληρωμένη κάρτα, για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής ακόμη και άνευ χρήσης τεχνολογίας NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!