Τουρισμός για Όλους 2023: Η πληρωμή των 150 ευρώ

0
852
tourismos gia olous 2023 2024 gov plirwmi
Υπάρχει κανένα νεότερο για την αίτηση και την πληρωμή του Τουρισμός για Όλους 2023

Στο… περίμενε βρισκόμαστε για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2023, καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο μασάνε τα λόγια τους γύρω από το άνοιγμα και την πληρωμή του προγράμματος φθηνότερων διακοπών.

Κάποια σοβαρή εξέλιξη ως προς την ημερομηνία του ανοίγματος της πλατφόρμας και συνεπώς την κλήρωση και πληρωμή του voucher των 150 ευρώ δεν υπάρχει.

Το νεότερο είναι μία δήλωση της υπ. Τουρισμού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία έκανε λόγο για περισσότερους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«ήδη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ο δεύτερος κύκλος και με περισσότερους πόρους, (αφού τα αδιάθετα κονδύλια θα προστεθούν στο νέο πρόγραμμα, όπως προβλέφθηκε στον νέο τουριστικό νόμο), με περισσότερους δυνητικούς δικαιούχους (διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια), αλλά και νέες, ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, που θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος, όπως είναι οι Πολύτεκνοι ».

Δεν διευκρινίζει όμως ούτε πότε θα ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος, που θα έπρεπε να βρόισκεται εδώ και πάρα πολύ καιρό σε εξέλιξη, αλλά ούτε κάποιο νέο για τα κριτηρία που θα διευρυνθούν και ποια θα είναι αυτά.

Έτσι, λοιπόν, παραμένουν στην αβεβαιότητα και στην ελπίδα πως ο Τουρισμός για Όλους 2023 ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο, ώστε να υπάρξει ο χρόνος για την κλήρωση των voucher και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πριν από λίγες ημέρες το υπ. Τουρισμού εξέδωσε μία ενημέρωση που στην ουσία μάς ενημέρωνε πως δεν έχει λεφτά… και ψάχνει να βρει ώστε να διευρύνει τα κριτήρια και τους δικαιούχους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Προβλέπεται η μεταφορά αδιάθετων ποσών του προγράμματος “Τουρισμός για όλους 2022-2025”, ώστε να διασφαλιστεί συντομότερα και πιο αποτελεσματικά ως προς την απορρόφηση και υλοποίηση του Β’ κύκλου του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”, με ευρύτερα και στοχευμένα κοινωνικά κριτήρια».

Οδηγίες για αίτηση για τον Τουρισμός για Όλους 2023 στο gov.gr

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε αίτηση. Οι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία κάνουν μέσω του gov.gr. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπορούν να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους.

Πέρυσι η πλατφόρμα vouchers.gov.gr άνοιξε σταδιακά με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, ενώ ακολούθησαν μερικές ημέρες, όπου μπορούσαν να κάνουν όλοι αίτηση.

Κάτι παρόμοιο θα γίνει και φέτος, μόνο που μένουν να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες.

Για αίτηση ΠΑΤΗΣΤΕ εδω

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον.

Όταν ανοίξει πρέπει να κάνετε τα εξής:

Αρχικά θα σας ζητήσοουν τους κωδικούς Taxisnet για την είσοδό σας.

 • Καταχωρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
 • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
 • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
 • Καταχωρείτε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Αν πάτε στα ΚΕΠ θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής στοιχεία:

 τα προσωπικά σας στοιχεία, ΑΦΜ, κωδικοί Taxisnet, email αριθμό τηλεφώνου κλπ.

Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε είναι η κλήρωση

Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.

Τουρισμός για όλους 2023: Τα κριτήρια

Ατομικό εισόδημα (+μονογονεϊκές οικογένειες)

 • Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
 • Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι+σύμφωνο συμβίωσης)

 • Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
 • Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
 • Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
 • Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
 • Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.