Τεράστια αλλαγή στο εισιτήριο Μετρό, λεωφορείου, Τραμ

0
782
apergia pempth mesa metaforas
Τι θα ισχύει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της απεργίας.

Μία αλλαγή – με ευρωπαϊκό αέρα – ετοιμάζεται στα Μέσα Μεταφοράς (Μετρό, λεωφορεία κτλ) της Αθήνας. Θα αφορά το εισιτήριο και τον τρόπο με τον οποίο το αγοράζουν οι επιβάτες. Μία αλλαγή που εναρμονίζεται με τις εξελίξεις της εποχής.

Το χάρτινο εισιτήριο που βγάζετε στα μηχανήματα και στα γκισέ των ΜΜΜ θα αποτελεί πλέον παρελθόν έως τις αρχές του 2024, καθώς η αγορά θα γίνεται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του κινητού.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς «οι αστικές μεταφορές περνάνε πλέον στην φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Καταφέραμε να εντάξουμε τις τελευταίες τεχνολογικές εφαρμογές στο στρατηγικό σχεδιασμό μας. Έτσι, πολύ σύντομα η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται ανέπαφα, είτε με την χρήση τραπεζικής κάρτας είτε με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του κινητού μας τηλεφώνου, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στα γκισέ ή τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων», ανέφερε.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα αφορά όλα τα Μέσα Μεταφοράς, τόσο το Μετρό όσο και τα λεωφορεία, Τραμ, τρόλεϊ.

«Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα με την εγκατάσταση των πρώτων συστημάτων. Στόχος μας είναι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να λειτουργήσει το σύστημα των ανέπαφων επιβιβάσεων ξεκινώντας από τη γραμμή των λεωφορείων Express του αεροδρομίου, και εντός του επόμενου έτους να ολοκληρωθεί η καθολική εφαρμογή των νέων εφαρμογών σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών.