Πληρωμή επίδομα θέρμανσης 2024: Ημερομηνία τον Φεβρουάριο

0
592
epidoma thermansis plirwmi febroyarios
Πότε η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης

Μετά την πρώτη πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2024, ακολουθεί η δεύτερη μέσα στον Φεβρουάριο. Αν και «κουτσός» μήνας, ωστόσο, κρύβει μία ευχάριστη έκπληξη προς το τέλος του.

Ειδικά όσοι βρίσκεστε σε πιο κρύες περιοχές της Ελλάδας, θα δείτε στους λογαριασμούς σας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το σίγουρο είναι πως με την ακρίβεια που σαρώνει, δεν μας είναι αρκετό ούτε αυτό το επίδομα.

Προσοχή, όμως, κάποιοι κινδυνεύουν να μην πάρουν τα λεφτά…

Επίδομα θέρμανσης 2024: Πότε η πληρωμή τον Φεβρουάριο

Το επίδομα θέρμανσης πληρώνεται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη μπήκε στον λογαριασμό σας τον Δεκέμβριο και ακολουθεί η δεύτερη, τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, τα λεφτά θα μπουν στον λογαριασμό έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Γιατί μπορεί να μην πάρετε λεφτά τον Φεβρουάριο

Όμως, προσοχή! Υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθείτε αν δεν έχετε κάνει δύο κινήσεις. Α) θα πρέπει να έχουν τιμολογηθεί οι αγορές σαςς έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και β) να έχετε καταχωρήσει τα απαιτούμενα στοιχεία έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.

Η τρίτη και τελευταία πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2024

Η τρίτη πληρωμή έχει χρονικό ορίζοντα έως την 30η Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρησης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Στις διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης 2024 επισημαίνεται ότι ειδικά για το φυσικό αέριο και για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2024 δικαιολογητικά με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2024. Το αντίστοιχο ποσό από το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται έως τις 30 Ιουλίου 2024.

Επίδομα ρεύματος 2024: Πότε η έκπτωση σε λογαριασμό ρεύματος

Ο κύκλος των αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος 2024 έκλεισε στις 5 Φεβρουαρίου. Επόμενο βήμα είναι η πληρωμή του επιδόματος, δηλαδή η έκπτωση που θα δουν οι δικαιούχοι στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Καθώς η πλατφόρμα στο MyΘέρμανση έκλεισε, η ΑΑΔΕ ξεκινά ελέγχους στις αιτήσεις. Το έργο της πάντως φαίνεται να είναι εύκολο, μιας και το 1/3 των δικαιούχων έκανε αίτηση, οι υπόλοιποι γύρισαν την πλάτη.

Από εκεί και πέρα όταν η ΑΑΔΕ ολοκληρώσει τον έλεγχο στις αιτήσεις, θα στείλει τα στοιχεία στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος με τη σειρά του θα τα κοινοποιήσει στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε ο καθένας εφαρμόσει την επιδότηση στους λογαριασμού ρευμάτος.

Το επίδομα ρεύματος 2024, κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ και θα μπει ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (έναντι ή εκκαθαριστικό) που αφορούν στην περίοδο από 1η Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου 2024.

Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά στις ημέρες του μήνα που αφορά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.

Η επόμενη κίνηση των δικαιούχων για το επίδομα ρεύματος 2024

Έπειτα οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να καταχωρήσουν στην πλατφόρμα τα απαιτούμενα στοιχεία των λογαριασμών ρεύματος

αριθμός του λογαριασμού ρεύματος,

το συνολικό ποσό/αξία του λογαριασμού,

τον ΑΦΜ και την επωνυμία του προμηθευτή,

το ΑΦΜ του δικαιούχου στο οποίο εκδόθηκε ο λογαριασμός,

ο αριθμός παροχής ρεύματος που αναγράφεται στο λογαριασμό και πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό παροχής κύριας κατοικίας που δηλώθηκε κατά την αίτηση

και η περίοδος κατανάλωσης που αφορά ο λογαριασμός ρεύματος.

Μπορεί η έκπτωση να μην εμφανιστεί στον επόμενο λογαριασμό δηλαδή του Απριλίου, αλλά να εμφανιστεί στου Μαίου. Αναμένονται ανακοινώσεις.

Το επίδομα υπολογίζεται ανάλογα με την περιοχή που μένετε, όπως και το επίδομα θέρμανσης.