Απεργία στα λεωφορεία σήμερα 15/2: Τι θα γίνει με τη γραμμή 300

0
599
leoforeia apergia simera aurio athina
Τι ισχύει με την απεργία στα λεωφορεία

Απίστευτη ταλαιπωρία τώρα για τους κατοίκους της ανατολικής Αττικής, αφού τα λεωφορεία έχουν τραβήξει χειρόφρενο σήμερα, Πέμπτη 15/02. Πόσο θα διαρκέσει η απεργία.

Τα λεωφορεία της γραμμής 300 δεν κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους, καθώς οι οδηγοί προχώρησαν σε αποχή, λόγω μη καταβολής των μισθών τους. Όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν πάρει τα χρήματα για τις αργίες του Σαββάτου, ενώ πολλοί δεν έχουν πληρωθεί για τον μισθό τους από τα τέλη του 2023.

Το πρόβλημα, όπως τονίζει ΟΑΣΑ, δεν αφορά τον ίδιο τον οργανισμό, αλλά ανάδοχη εταιρεία, στην οποία ανήκουν εργαζόμενοι. Ο ΟΑΣΑ τόνισε πως έχει καταβάλει ο ίδιος στην εταιρεία τα δεδουλευμένα.

Μεταξύ των γραμμών που επηρεάζονται είναι οι: 304, 305, 308, 320 και άλλες.

Πάντως οι πολίτες ζητούν να μάθουν αν η αποχή θα διαρκέσει και πόσο.

Μεγάλη 24ωρη απεργία στις 28/02: Τι ισχύει με Μετρό, λεωφορεία

24ωρη απεργία ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ στα τέλη του Φεβρουαρίου, με κύρια αιτήματα μία σειρά από οικονομικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα έπειτα από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αποφασίστηκε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

«Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Εκείνη την ημέρα θα υπάρξει συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Τι θα ισχύει με τα ΜΜΜ την ημέρα της απεργίας

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσεις κανείς για απεργία την 28/02, οπότε μέχρι αυτή τη στιγμή, Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ θα λειτουργούν κανονικά.

Ωστόσο μπορεί να υπάρξει ανατροπή.