Επιδότηση 1.000 ευρώ για Ίντερνετ – Αίτηση εδώ με Taxisnet

0
1214

Ένα νέο πρόγραμμα για πολυκατοικίες και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων για σούπερ γρήγορο Ίντερνετ «τρέχει» εδώ και λίγες ημέρες. Το πρόγραμμα προσφέρει επιδότηση (voucher) έως και 1.000 ευρώ για Ίντερνετ με αίτηση με κωδικούς Taxisnet.

Το όνομα του προγράμματος είναι «Smart Readiness».

Αν λάβετε μέρος στο πρόγραμμα θα αναβαθμίσετε την εσωτερική καλωδίωση του κτηρίου σας, για να λάβετε ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, δηλαδή πολύ γρήγορο Ίντερνετ.

Πού η αίτηση για επιδότηση για Ίντερνετ

Προς το παρόν η πλατφόρμα για το voucher έως και 1.000 ευρώ δεν έχει ανοίξει.

Μόλις ορίσουν οι φορείς την ημερομηνία θα μπείτε ΕΔΩ, όπου θα υποβάλετε αίτηση, με τον απαραίτητο Taxisnet κωδικό σας.

Σημαντικές ημερομηνίες για το voucher

Η ημερομηνία για τις αιτήσεις θα ανοίξει, ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Η ημερομηνία που λήγει το πρόγραμμα είναι η Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025. Από εκεί και πέρα δεν θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις ή έκδοση νέων voucher.

Τα voucher για Ίντερνετ θα λήξουν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025.

Η ημερομηνία που τελειώνουν οι πληρωμές και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα είναι η Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025.

Ποιοι οι δικαιούχοι της επιδότησης

Ο κύριος όγκος της χρηματοδότησης αφορά υφιστάμενες πολυκατοικίες, με τη μέση δαπάνη για την αναβάθμιση των υποδομών διανομής οπτικής ίνας σε μια τετραώροφη πολυκατοικία να υπολογίζεται στα 1.000 ευρώ.

Επιταγές (vouchers) μπορούν να λάβουν διαχειριστές των πολυκατοικιών ή ένοικοι μονοκατοικιών.

Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει ο διαχειριστής

Αρχικά, ο διαχειριστής ελέγχει στη σχετική ιστοσελίδα του Προγράμματος εάν το κτίριο βρίσκεται εντός της περιοχής παρέμβασης.

Ειδικότερα, ο Διαχειριστής πληκτρολογεί τη διεύθυνσή ενδιαφέροντος (χωρίς απαραιτήτως να είναι πλήρης), οδηγείται σε ένα χάρτη επί του οποίου αποτυπώνεται ως «πινέζα» το σημείο στο οποίο καταλήγει η γεωκωδικοποίηση της διεύθυνσης, καθώς και το περίγραμμα «area» όλων των περιοχών που προκύπτουν από την ένωση των περιοχών κάλυψης όλων των παρόχων διευρυμένων κατά 1.000 μέτρα.

Ο χρήστης προτρέπεται να επιβεβαιώσει την ακριβή θέση του κτιρίου του μετακινώντας την πινέζα επί του χάρτη, και στη συνέχεια το Πληροφοριακό Σύστημα απαντά αν το συγκεκριμένο σημείο είναι επιλέξιμο ή όχι.

Στην περίπτωση που το κτίριο είναι επιλέξιμο, ο Διαχειριστής μπορεί να δει τους Εγκαταστάτες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εγκαταστατών του Προγράμματος και δραστηριοποιούνται στην περιοχή του καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η επιλογή του Εγκαταστάτη γίνεται ελεύθερα μεταξύ των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Εγκαταστατών του Προγράμματος το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.

Στη συνέχεια προβαίνει σε επικοινωνία με τον Εγκαταστάτη της επιλογής του, ο οποίος επισκέπτεται το κτίριο, προσδιορίζει επακριβώς τις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν και υποβάλλει την προσφορά του προς τον Διαχειριστή.

Δείτε αναλυτικά στο pdf όσα ορίζει το πρόγραμμα: