Επίδομα 1000 ευρώ σε ανέργους ΔΥΠΑ – Νέα εξέλιξη και πληρωμή

0
1334
dypa plirwmi 1.000 eyrw
Ποια η νέα εξέλιξη για το επίδομα 1.000 ευρώ από τη ΔΥΠΑ

Άφαντη η πληρωμή του επιδόματος 1.000 ευρώ για πολλούς ανέργους δικαιούχους του προγράμματος πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Προς το παρόν λίγοι είναι αυτοί που έχουν δει το επίδομα των 1.000 ευρώ στο λογαριασμό τους από τη ΔΥΠΑ και ας έχουν όλα τα απαραίτητα βήματα.

Την ίδια ώρα μία νέα εξέλιξη για τα προγράμματα πράσινων δεξιοτήτων έχει ανακοινωθεί από τη ΔΥΠΑ την Τρίτη 18 Απριλίου.

Νέα εξέλιξη για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε μία παράταση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση λέει πως δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου 2023. Έτσι, τα εν λόγω προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης ανέργων εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες λήγουν τέλος Μαΐου.

Τα προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε 120.000 ανέργους και 150.000 εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αντίστοιχα, υλοποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU

Οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης, για την απόκτηση ψηφιακών και πράσινων γνώσεων και δεξιοτήτων και να λάβουν αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Στόχος της δράσης είναι οι καταρτιζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Μπείτε ΕΔΩ να διαβάσετε αναλυτικά

Επίδομα 1.000 ευρώ – Η απαραίτητη προϋπόθεση για πληρωμή

Προσοχή! Υπάρχει περίπτωση να μην έχει γίνει η πληρωμή, καθώς δεν έχετε εκπληρώσει την πιο βασική προϋπόθεση για να πάρετε το εφάπαξ επίδομα των 1.000 ευρώ.

Η πληρωμή στους ωφελούμενους της ΔΥΠΑ που έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα κατάρτισης, στο πλαίσιο του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» θα γίνει μόνο εάν έχουν συμπληρώσει το απαραίτητο ερωτηματολόγιο.

Αν δεν το έχετε κάνει παρακάτω θα δείτε πού θα το βρείτε.

Πού θα συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο για το επίδομα

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του voucher: https://voucher.gov.gr -> Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου Ωφελούμενου (πρόσκληση Ανέργων)

Υπενθυμίζεται πως σύμφωναα με τους όρους της πρόσκλησης, κάθε ωφελούμενος δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης. Συνολικά, η κατάρτιση είναι διάρκειας 200 ωρών.