Αλλάζω θερμοσίφωνα: Τα αποτελέσματα στο gov εδώ

0
13293
allazothermosifona αποτελεσματα
Πότε και πού βγαίνουν τα αποτελέσματα για το Αλλάζω Θερμοσιφωνα

Η αίτηση για το πρόγραμμα Αλλάζω Θερμοσίφωνα έκλεισε στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 20 Ιουνίου, σειρά έχουν τα αποτελέσματα.

Το allazothermosifona.gov.gr δεν δέχεται άλλες αιτήσεις και οι αιτούντες περιμένουν με αγωνία αν λάβουν την έγκριση και κατά συνέπεια το voucher με την επιδότηση.

Το Αλλάζω Θερμοσίφωνα αποδείχτηκε τελικά πολύ δημοφιλές, με πάνω από 320.000 αιτήσεις. Δυστυχώς, προς το παρόν επιδότηση θα πάρουν περίπου 120.000 νοικοκυριά.

Ανοιχτό παραμένει το περιθώριο για έγκριση νέου προϋπολογισμού και επέκταση του voucher και για άλλους δικαιούχους.

Πότε τα αποτελέσματα του Αλλάζω Θερμοσίφωνα

Οι αιτήσεις έκλεισαν και σειρά έχει η αξιολόγηση των αιτήσεων με βάση τα οικονομικά κριτήρια.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα μάθουν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Η επιδότηση που θα λάβουν για αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι από 510 έως 904 ευρώ ανάλογα με το εισόδημά τους.

Παράλληλα, θα πάρουν επιδότηση και για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)

Πού τα αποτελέσματα για το Αλλάζω Θερμοσίφωνα στο gov

Μόλις βγουν τα αποτελέσματα με τους δικαιούχους θα τα δειτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πώς θα πάρετε το voucher

Οι επιταγές θα έρθουν στο mail σας και στο κινητό σας.

Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει (προαιρετικά) τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με το νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.). 

Tα vouchers θα αποσταλούν με email και sms στους δικαιούχους.

Θα έχουν προτεραιότητα πολύτεκνοι, πιο χαμηλά εισοδήματα και ευάλωτοι. Στη συνέχεια όμως θα αποδεσμευτούν και άλλα κονδύλια και θα δοθούν περισσότερες επιταγές, όπως ακριβώς έγινε και με το «Αλλάζω συσκευή».