Μεγάλες αυξήσεις σε λογαριασμούς Vodafone, Cosmote, Wind

0
1464
auxiseis logariasmoi

Στο πνεύμα της… εποχής θα κινηθούν οι πάροχοι επικοινωνίας, οι οποίοι ετοιμάζουν αυξήσεις στους λογαριασμούς. Θα αφορά Vodafone, Cosmote, Wind και τις λοιπές εταιρείες παροχής τηλεφώνου, ίντερνετ κτλ.

Οι ανατιμήσεις στα εκατομμύρια συμβόλαια έρχονται καθώς η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) «άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή του κανονισμού ώστε να επιτραπεί η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των τιμολογίων.

Το «πράσινο φως» συνεπάγεται αυξήσεις σε τιμολόγια σταθερής, κινητής αλλά και ίντερνετ.

Πώς ήρθε αυτή η απόφαση για αυξήσεις στους λογαριασμούς

Οι πάροχοι είχαν κάνει εδώ και πολύ καιρό το αίτημα, επιχειρώντας να «ψαλιδίσουν» τα αυξημένα ενεργειακά κόστη αλλά και τον αυξημένο πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το αίτημα το οποίο έχουν υποβάλλει, και εν τέλει έχει γίνει δεκτό, οι πάροχοι θα μπορούν να αποφασίζουν να αλλάζουν τα τιμολόγιά τους μία φορά τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του πληθωρισμού που θα ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ. 

Τι θα γίνει με τα υπάρχοντα συμβόλαια

Λύση αναζητείται για τα υφιστάμενα συμβόλαια η οποία θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα η δυνατότητα των συνδρομητών να αποχωρήσουν από τον εκάστοτε πάροχο νωρίτερα από όταν λήγει το συμβόλαιό τους, χωρίς πληρωμή ρήτρας.

Η ΕΕΤΤ έλαβε ήδη την απόφαση να θέσει το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση ωστόσο, τα αποτελέσματά της και ο νέος κανονισμός που θα προκύψει θα έρθουν μετά τις εκλογές καθώς η διάρκεια της διαβούλευσης έχει οριστεί σε 30 ημέρες παρόλο που δεν αποκλείεται να λάβει και μικρή παράταση εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους.