Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Αποτελέσματα και voucher

0
8750
allazothermosifona
Αποτέλεσματα στο allazothermosifona.gov.gr

Λίγες ημέρες υπομονή καθώς τα αποτελέσματα για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» έρχονται. Οι ανακοινώσεις για την επιδότηση με voucher θα γίνουν πολύ σύντομα, με τους δικαιούχους να λαμβάνουν την πολυπόθητη επιταγή εξαργύρωσης.

Το πρόγραμμα για αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλικακού για εξοικονόμησης ενέργειας έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες, όμως ακόμα δεν έχει μπει στη φάση εξαργύρωσης.

Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Πότε τα αποτελέσματα – Ημερομηνία

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, δηλαδή, μέχρι τις 30 του μήνα τα αποτελέσματα τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα ανακοινώνονταν.

Προς το παρόν ισχύει το ίδιο.

Οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα ξεπέρασαν τις 350.000, ενώ οι δικαιούχοι σε πρώτη φάση θα είναι 120.000.

Αν ανακοινωθούν μέχρι 30 Ιουνίου θα ακολουθήσει μία εβδομάδα για ενστάσεις, πιθανότατα η πρώτη του Ιουλίου. Από 3 Ιουλίου και έπειτα.

Σημειώνεται ότι θα αποτελέσματα θα είναι ανά Περιφέρεια. Στη συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις με λίστες από τους επιλαχόντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες για το πρόγραμμα δεν θα πρέπει να κωλυσιεργήσουν, καθώς τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονται για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» έχουν ορίζοντα εκταμίευσης το τέλος Νοεμβρίου. Έτσι, δεν αποκλείεται η εξαργύρωση της επιταγής να έχει «ημερομηνία λήξης» 30 ημερών.

Πάντως, όσοι δικαιούχοι δεν χρησιμοποιήσουν την επιδότηση στο χρονικό διάστημα που οριστεί, τότε θα τη χάσουν και καταλήξει στα χέρια επιλαχόντων.

ΕΔΩ τα αποτελέσματα για το Αλλάζω Θερμοσίφωνα

Μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα πατήσετε ΕΔΩ και θα τα δείτε.

Τα «SOS» του προγράμματος

  • Γίνονται δεκτοί προς αντικατάσταση παλιοί ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας τουλάχιστον 40 λίτρων.
  • Δεν επιδοτείται νέος ηλιακός θερμοσίφωνας εάν δεν παραδοθεί ο παλαιός ηλεκτρικός.
  • Η επιδότηση γίνεται μέσω voucher, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκεκριμένους Προμηθευτές του Προγράμματος και να καλύψουν μέρος της συνολικής δαπάνης των σχετικών προϊόντων/υπηρεσιών.