Βαθμοί Πανελληνίων 2023: Αποτελέσματα στο gov

0
17529
bathmoi panelliniwn 2023
Πότε οι βαθμοί Πανελληνίων 2023

Βγαίνουν οι Βαθμοί Πανελληνίων 2023. Έτσι η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων τελειώνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Σειρά έχει το Μηχανογραφικό 2023 και έπειτα οι Βάσεις 2023.

Βαθμοί Πανελληνίων 2023: Πότε βγαίνουν – Ημερομηνία

Οι βαθμοί θα είναι διαθέσιμοι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Αυτή είναι προς το παρόν η επίσημη ημερομηνία που δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2023: Τι ώρα βγαίνουν οι βαθμοί

Καθώς, οι βαθμολογητές έστειλαν τη Δευτέρα 26 Ιουνίου τους τελικούς βαθμούς στο υπ., οι βαθμολογίες θα πηγαίνουν προς τα Λύκεια το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουνίου. Έτσι, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα βγουν μετά τη 1 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Δεν υπάρχει καμία ανατροπή ως προς την ώρα προς το παρόν.

Βαθμοί Πανελληνίων 2023: Τρεις τρόποι για να τους δουν οι υποψήφιοι

Εκείνη την ημέρα θα μπορέσετε να τους δείτε με τρεις τρόπους. Ο πιο απλός είναι στο Λύκειο ή το ΕΠΑΛ που φοιτούσατε, αλλιώς θα μπορέσετε και στο κινητό, αλλά και μέσω Ίντερνετ.

Πώς οι βαθμοί μέσω sms

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τους βαθμούς τους μέσω sms, όπως στη συνέχεια και το τμήμα στο οποίο πέτυχαν.

Η πλατφόρμα όπου μπορούν οι υποψήφιοι να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο άνοιξε την Πέμπτη 15 Ιουνίου και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Εγγραφή κάνετε μπαίνοντας στο smsresults.minedu.gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ. Για να κάνετε τη δήλωση θα πρέπει να έχετε τα στοιχεία συμμετοχής σας στις Εξετάσεις.

Στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Και στα Λύκεια οι βαθμολογίες

Παράλληλα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν (με τον παραδοσιακό τρόπο) στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Πώς κάνω Μηχανογραφικό 2023

Μετά τους βαθμούς ακολουθεί η συμπλήρωση Μηχανογραφικού.

Για την υποβολή Μηχανογραφικού 2023 οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ όταν ανακοινωθούν οι ημερομηνίες. Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι κλειστή.

Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου μπορούν να βγάζουν κωδικούς για την υποβολή Μηχανογραφικού 2023 και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου μπορούν να βγάζουν κωδικούς για την υποβολή Μηχανογραφικού 2023 και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Πότε βγαίνουν οι Βάσεις 2023

Στο διάστημα 26-28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.