Τι είναι η Μπριγάδα του Masterchef 2024; Η απόλυτη σύγχυση

0
1440
brigada mprigada masterchef
Τι είναι η μπριγάδα του masterchef

Μην ανησυχείτε δεν είστε ο μοναδικός που αναρωτιέται «μα τι είναι πια αυτή η μπριγάδα που ακούω συνέχεια στο Masterchef»; Πολλοί τηλεθεατές του φετινούν διαγωνισμού μαγερικής του Star αναρωτιούνται το ίδιο κάθε φορά που βλέπουν επεισόδιο.

Γιατί λοιπόν επέλεξαν για τον φετινό διαγωνισμό να άναφέρονται στις ομάδες ως μπριγάδες και όχι απλά ως ομάδες;

Η εξήγηση είναι απλή, η σύγχυση όμως μεγάλη!

Τι είναι η μπριγάδα και γιατί την ακούμε στο masterchef 2024;

Αν κάποιος έχει υπάρξει ποτέ μέλος επαγγελματικής κουζίνας ο όρος «μπριγάδα» (brigade) θα του ήταν οικείος.

Προέρχεται από τα γαλλικά και σημαίνει ταξιαρχία.

Όταν λέμε μπριγάδα αναφερόμαστε στο σύνολο των εργαζομένων στα πόστα μιας επαγγελματικής κουζίνας. Η οργανωτική δομή υπογραμμίζει τη σκληρή δουλειά και την απαιτούμενη οργάνωση για την επιτυχή έκβαση στη «μάχη» της κουζίνας, δηλαδή την ικανοποίηση των πελατών.

Κάτι δηλαδή που βλέπουμε κάθε χρόνο στο MasterChef.

Πάμε να δούμε την ιεραρχία μιάς κουζίνας

Chef: Ο επικεφαλής της κουζίνας, επιλέγει, προσλαμβάνει, και τοποθετεί το προσωπικό στα κατάλληλα τμήματα. Φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων και φέρει τη βασική ευθύνη για την ποιότητα των πρώτων υλών και των παρασκευασμάτων.

Sous Chef: Αναπληρώνει τον Chef κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ελέγχει όλα τα τμήματα της κουζίνας και βοηθάει κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος.

Saucier: Υπεύθυνος για τις ζεστές σάλτσες, τους ζωμούς και πολλές παρασκευές κρεάτων.

Entremetier: Υπεύθυνος για γαρνιτούρες, ζυμαρικά, ρύζι, σούπες, λαχανικά, πατάτες και αυγά.

Rotisseur: Επικεφαλής στα ψητά, ψάρια και κοπές κρεάτων.

Garde Manger: Υπεύθυνος για το τμήμα της κρύας κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων σαλατών και κρύων ορεκτικών.

Restaurateur: Γνωρίζει τις εργασίες όλων των τμημάτων και οργανώνει το προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες.

Poissonier: Υπεύθυνος για ψητά πιάτα ψαριών και οστρακοειδών.

Patissier: Υπεύθυνος για το τμήμα ζαχαροπλαστείου.

Tournant: Αναπληρώνει τους τμηματάρχες κατά την απουσία τους.

Personnel: Ασχολείται με την παρασκευή γευμάτων για το προσωπικό.

Boucher: Υπεύθυνος για το τμήμα κρεοπωλείου.

Πάντως οι αντιδράσεις στο Twitter στο άκουσμα της λέξης μπριγάδας ήταν φοβερές!