Πανεύκολη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά με ένα μυστικό

0
1514

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στον πατροπαράδοτο μπακαλιάρο σκορδαλιά που τρώμε ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Για να φτιάξτε τη συνταγή για πεντανόστιμο μπακαλιάρο δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο και λίγα… μυστικά.

Παρακάτω θα δείτε την κορυφαία συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά βήμα – βήμα για σίγουρα αποτελέσματα!

Υλικά για μπακαλιάρο

1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
59 γρ. corn flour
1 κουταλιά baking powder
220 ml μπύρα
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για σκορδαλιά

4 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα) μουσκεμένο και στραγγισμένο
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από μισό λεμόνι
80 γραμ. ελαιόλαδο
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
150 γρ. καρυδόψιχα
αλάτι
φρεσκοψημένο πιπέρι

Διαβάστε επίσης: Τέλειο κουρκούτι για μπακαλιάρο σκορδαλιά – Μυστική συνταγή

Εκτέλεση για σκορδαλιά

Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά.

Το μυστικό σε αυτό το σημείο είναι πως πρέπει να βάλετε πρώτα όλα τα υγρά, ώστε να δέσει καλύτερα το μίγμα.

Προσθέτε τις σκελίδες σκόρδο. Αν θέλετε να είναι πιο σκορδάτο, τότε βάζετε παραπάνω σκόρδα.

Ακόμη ένα μυστικό σε αυτό το σημείο είναι πως μετά τα υγρά, πρέπει να βάλετε πρώτα τη μισή ποσότητα του ψωμιού, στη συνέχεια θα βάλετε τη μισή καρυδόψιχα και μετά το υπόλοιπο ψωμί και την καρυδόψιχα που περίσσεψε.

Χτυπάτε καλά.

Και στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο και ξανάχτυπάμε.

Εκτέλεση για κουρκούτι

Βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μπύρα, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά. Και χτυπάμε καλά.

Βουτάμε τα φιλέτα μέσα στο κουρκούτι και το βάζουμε μέσα στο λάδι που έχουμε ζεστάνει.

Αν είναι λεπτό το φιλέτο, δεν χρειάζεται πάνω από 2 με 3 λεπτά στο τηγάνι.