Η πιο… κρυφή παραλία της Αττικής – Δεν την πιάνει το μάτι

0
975
paralia attikh
Η καλά κρυμμένη παραλία της Αττικής

Αυτή την παραλία της Αττικής δύσκολο να την έχεις δει αν δεν είσαι πολύ μυημένος ή κάτοικος της περιοχής.

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για κρυφές παραλίες της Αττικής, οι οποίες βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, σήμερα θα δούμε μία παραλία, η οποία βρίσκεται 45 λεπτά από το κέντρο.

Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο με πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά, που δύσκολα να συναντήσεις κάποια παρόμοια στην Αττική. Είναι σίγουρα η πιο όμορφη της περιοχής.

Μιλάμε για μία παραλία την οποία συναντάμε στο δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με τη Λούτσα. Μια πινακίδα θα σας οδηγήσει σε έναν χωματόδρομο το οποίο πρέπει να ακολουθήσετε για να φτάσετε σε αυτή την παραλία – όνειρο.

Πρόκειται για έναν ήρεμο και απάνεμο κολπίσκο και ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν να κάνουν βουτιές από τα βράχια σαν να είναι αυτοί οι τελευταίοι φυσικοί βατήρες.

Τα τιρκουάζ, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά της παραλίας ξεχωρίζουν σίγουρα στην Αττική και γι’ αυτό αποκαλείται για διαμάντι για την περιοχή.

Πώς θα πάτε στην παραλία

Ανάμεσα στην Αρτέμιδα (Λούτσα) και το Πόρτο Ράφτη θα πρέπει να πάρετε τον δρομο για τον οικισμό Χαμολιά και από εκεί μόλις φτάσετε στην παραλία του οικισμού θα κατευθυνθείτε προς τα δεξιά.

Μετά από 500 μέτρα θα βρείτε στο αριστερό σας χέρι έναν χωματόδρομο που οδηγεί στην Μικρή Χαμολιά.