Black Friday 2023 στα Zara με 4 προσφορές άπαιχτες

0
546
black friday 2023 προσφορες
Ετοιμάζονται μεγάλες προσφορές για τη Black Friday 2023

Λίγα 24ωρα μάς χωρίζουν από τη Black Friday 2023 και τα Zara ετοιμάζουν τις προσφορές τους σε χειμωνιάτικα κομμάτια.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Μαύρη Παρασκευή είναι μία… γιορτή στα Zara, με τα καταστήματα να προετοιμάζονται πυρετωδώς, ώστε να κολλήσουν το ειδικό ταμπελάκι με την έκπτωση σε χιλιάδες είδη που θα βγουν σε προσφορά, ενώ και το ηλεκτρονικό κατάστημα θα βγάλει από την Πέμπτη τις μεγάλες του προσφορές.

Προσοχή όμως, σε αντίθεση με άλλα καταστήματα και αλυσίδες τα Zara βγάζουν προσφορές μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα. Δηλαδή, δεν θα βρείτε τις εκπτώσεις και την επόμενη μέρα, το Σάββατο, ούτε και την Κυριακή, όταν και τα μαγαζία θα είναι ανοιχτά.

Και φέτος αναμένεται η έκπτωση να φτάσει το 40% και να περιλαμβάνει από παλτά και παπούτσια, έως αρώματα και τσάντες.

Υπενθυμίζεται πως η Black Friday 2023 πέφτει στις 24 Νοεμβρίου και ακολουθεί η Cyber Monday τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Τα Zara δεν αναμένεταια να βγάλουν προσφορές και τη Δευτέρα.

5 κομμάτια που πρέπει να αγοράσετε από τα ZARA τη Black Friday 2023

Γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης το site του Zara θα βγάλει τις προσφορές τις οποίες θα μπορείτε να τις αγοράσετε κανονικά.

Εμείς σας προτείνουμε κάποια κομμάτια τα οποία θα πρέπει σίγουρα να αγοράσετε αν βγουν σε προσφορές ή παρεμφερή, καθώς είναι κομμάτια που θα φορεθούν φέτος τον Χειμώνα.

Το κλασσικό μαύρο παλτό

Είναι κάθε χρόνο στην μόδα και θα πρέπει να επενδύσεις, ειδικά αν βγει και με 40% έκπτωση.

Ένα μαύρο κουστούμι

Το μαύρο κουστούμι δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και φοριέται όλες τις ώρες της ημέρας.

Τζιν

Άλλο ένα κομμάτι που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Και μάλιστα μπορεί να βρείτε ακόμα και τζιν σε τιμή κάτω των 10 ευρώ.

Ίσιο μποτάκι Chelsea

Μαύρο μποτάκι για όλες τις περιστάσεις

Τι να προσέχουμε τη Black Friday 2023

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

Μη διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.