Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 26/11: Ωράριο the mall, golden hall

0
816
mall emporika kiriaki anoixta magazia
Τι ώρα ανοίγουν τα μαγαζιά την Κυριακή

Η Black Friday 2023 είναι εδώ και οι προσφορές ισχύουν εδώ και μέρες. Μάλιστα και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας μιας και τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά για κάποιες ώρες.

Διαβάστε επίσης: Black Friday 2023 στα Zara με 4 προσφορές άπαιχτες

Έπειτα θα έχουμε ξανά Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα τις δύο τελευταίες, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίζουν για τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ψώνια τους.

Την Παρασκευή ανήμερα της Black Friday 2023 τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά με κανονικό ωράριο λειτουργίας, τόσο τα εμπορικά καταστήματα όσο και τα mall. Δηλαδή στις 9 με 9 το βράδυ.

Τι ισχύει με το ωράριο την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στα mall

Τα μαγαζιά την Κυριακή 26/11 ανοίγουν εκτάκτως, όπως και τα εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα ήδη στα sites του εκάστοτε mall έχει αναρτηθεί το ωράριο λειτουργίας τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτά:

The Mall

Τα εμπορικά καταστήματα στο the mall θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Golden Hall

Τα εμπορικά καταστήματα στο Golden Hall θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

River West

Τα εμπορικά καταστήματα στο River West θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Metro Mall

Τα εμπορικά καταστήματα στο Metro Mall θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Το ίδιο ισχύει και για τα μαγαζιά στην Ερμού θα έχουν το ίδιο ωράριο.

Τι να προσέχουμε τη Black Friday 2023

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

Μη διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.