Μπακαλιάρος στον φούρνο – Η πιο εύκολη συνταγή

0
1290

Η 25η Μαρτίου πλησιάζει. Αν και φέτος πέφτει Σάββατο, στερώντας από τους εργαζόμενους ένα τριήμερο ξεκούρασης, όμως, δεν παύει να είναι ευκαιρία για απόδραση. Και βέβαια ο απόλυτος πρωταγωνιστής της ημέρας, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά!

Εάν λοιπόν δεν βγείτε έξω την 25η Μαρτίου ή αν θέλετε να μαγειρέψετε για τους φίλους και την οικογένεια στο εξοχικό, σας έχουμε την απόλυτη και πολύ εύκολη συνταγή για μπακαλιάρο σκορδαλιά στον φούρνο!

Υλικά για μπακαλιάρο στον φούρνο

Κομμάτια φιλέτου μπακαλιάρου (ξαρμυρισμένα, αλλά όχι χοντρά)

2 αυγά

1 ποτήρι γάλα

500. γρ φρυγανιά τριμμένη

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής

Στραγγίξτε πολύ καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Στη συνέχεια βουτήξτε τα στο αλεύρι. Έπειτα βάλτε τα στο μπολ που έχετε χτυπήσει τα αυγά με το γάλα και μετά τα βουτήξτε τα στη φρυγανιά, την οποία την πατάτε καλά με το χέρι σας για να κολλήσει καλά στο ψάρι (όπως κάνετε τα σνίτσελ).

Στρώνετε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί, αφού ρίξετε λίγο ελαιόλαδο και απλώστε τα φιλέτα. Συμπληρώνετε λίγο λαδάκι στα φιλέτα, σκεπάστε από πάνω με μία λαδόκολλα και τα αφήνετε για 25 λεπτά σκεπασμένα (στο μισό χρόνο γυρίστε τα).

Μετά βγάζετε τη λαδόκολλα από πάνω και ψήνετε άλλα 10 λεπτά, 5 από τη μια πλευρά και 5 από την άλλη.

Στους 200 βαθμούς με αέρα ή πάνω κάτω.

Συνταγή για σκορδαλιά

Τα υλικά

  • 300γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 3 με 4 σκελίδες σκόρδο
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 40ml ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο μαζί με το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίξτε στο μούλτι το ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Χτυπήστε καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίστε να χτυπάτε ώστε να ομογενοποιηθεί η σκορδαλιά και σερβίρετε.