Τουρισμός για Όλους 2024: Άλλαξε η κλήρωση – Τι συνέβη με το gov

0
391
voucher τουρισμος για ολους tourismos gia olous 2024
Πότε τα voucher για τον Τουρισμός για όλους 2024

Αιφνιδιαστικά το πρόγραμμα φθηνών διακοπών «Τουρισμός για Όλους 2024» πήρε παράταση, με αποτέλεσμα η κλήρωση και τα αποτελέσματα να πάνε τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω.

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός για Όλους 2024: Η κλήρωση – Τα αποτελέσματα

Το πρόγραμμα «έτρεχε» από τις 15 Μαρτίου και θα τελείωνε ανήμερα της Πρωταπριλιάς 12 το βράδυ. Όμως, αποφασίστηκε παράταση, η οποία θα είναι και η τελευταία. Οπότε, αν είχατε αμελήσει την αίτηση στο gov.gr ή δεν γνωρίζατε για το voucher από 200 έως 400 ευρώ που δίνει ο Τουρισμός για Όλους, τότε προλαβαίνετε για λίγες ακόμα μέρες.

Το μόνο κακό είναι πως η κλήρωση θα πάει λίγο πίσω, όμως, λογικά το voucher θα έρθει στο κινητό σας πριν από το Πάσχα, ώστε να το εξαργυρώσετε σε κάποιο κατάλυμα.

Η νέα προθεσμία για το «Τουρισμός για Όλους 2024»

Οι αιτήσεις στο gov.gr μπορούν πλέον να γίνονται έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 12 το βράδυ.

Οδηγίες για σωστή αίτηση στο «Τουρισμός για Όλους 2024»

Αρχικά για να κάνετε την αίτησή σας πρέπει να μπείτε στην ειδική πλατφόρμα το gov.gr (ΕΔΩ)

Αμέσως μετά:

  • Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
  • Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.
  • Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
  • Συμπληρώνετε και δηλώνετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2024.

Πότε η κλήρωση για το voucher διακοπών μετά την αίτηση στο gov.gr

Μετά την παράταση που δόθηκε η κλήρωση για το voucher θα γίνει περίπου μία εβδομάδα μετά, όταν και θα μπορέσετε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα.

Τουρισμός για Όλους 2024: Έτσι βγαίνουν οι τελικοί δικαιούχοι

Κλείνει η πλατφόρα και στη συνέχεια οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε Προσωρινό Πίνακα Δυνητικών Δικαιούχων, στον οποίο αναγράφονται:

ο Κωδικός Αριθμός Αίτησης της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ).

Ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα διαμορφώνεται με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων από τον ανωτέρω Προσωρινό Πίνακα.

Ο Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων και ο Πίνακας μη κληρωθέντων ή αποκλεισθέντων καταρτίζονται με απόφαση του Φορέα Υλοποίησης.

ΕΔΩ τα αποτελέσματα για τα voucher

Θα τους βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ αφού γίνει η κλήρωση.

Αναλυτικά τα κριτήρια για τον Τουρισμό για Όλους 2024 – Περισσότεροι δικαιούχοι

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για το πρόγραμμα διακοπών:

  ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ  ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ(ΕΓΓΑΜΟΙ  ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ€ 19.000€ 31.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ€ 20.500€ 32.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ€ 22.000€ 34.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ€ 24.000€ 36.000
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ€ 29.000€ 41.000

ΠΡΟΣΟΧΉ! Δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. – ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής – καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.

Οι κληρωθέντες του Προγράμματος Τουρισμός για όλους 2020, που παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2021, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».