Τέλη κυκλοφορίας 2023: Εύκολος τρόπος πληρωμής

0
1767

Λήγει η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023. Πού μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη εύκολα και γρήγορα.

Οι μισοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει ακόμα τα τέλη κυκλοφορίας 2023 και είναι πιθανό να εξαντλήσουν την παράταση που έχει δοθεί.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 500 εκατ. ευρώ (42% των εγγεγραμμένων εσόδων) από 2.830.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. Την ίδια ώρα, οι καταθέσεις πινακίδων φαίνεται να έχουν μειωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της προθεσμίας καταβολής των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για το 2023 εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου και η παράταση αυτή αφορά και την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσους σκοπεύουν να καταθέσουν πινακίδες να κυκλοφορήσουν για δύο μήνες «δωρεάν» τα οχήματά τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς μπορούν να πληρώσουν

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

  • μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  • στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.