ΡΑΕ: ΕΔΩ οι τιμές ρεύματος Ιανουαρίου 2024 – ΔΕΗ, Protergia, Ήρων

0
1574
times reumatos rae ianouariou 2024
Οι τιμές ρεύματος Ιανουαρίου 2024 στη ΡΑΕ

Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν τις τιμές ρεύματος Ιανουαρίου για τα νέα τιμολόγια ρεύματος. Μπορείτε εύκολα να δείτε στη ΡΑΕ την τιμή από το πράσινο, μπλε, κίτρινο τιμολόγιο ρεύματος για τον Ιανουάριο 2024. Προσοχή, όμως, δεν έχουν κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις όλοι οι πάροχοι ακόμα, για αυτό πρέπει συνεχώς να το συμβουλεύεστε.

Άλλωστε, οι πάροχοι έχουν προθεσμία έως τις 5 Ιανουαρίου 2024.

ΡΑΕ: Πού θα κάνετε σύγκριση τις τιμές ρεύματος Ιανουαρίου

Η ΡΑΕ έχει φτιάξει έναν ειδικό ιστότοπο ώστε οι καταναλωτές να μπαίνουν και να συγκρίνουν τις τιμές των παρόχων.

Να θυμίσουμε ότι ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να αλλάζει τιμολόγιο ακόμα κάθε μήνα αν το επιθυμεί. Δηλαδή να αλλάξει από πράσινο σε κίτρινο ή από κίτρινο σε πράσινο, χωρίς κανένα κόστος. Ωστόσο, για το μπλε, που είναι σταθερό και υπάρχει ρήτρα πρόωρης αποχώρησης για 3, 6 ή 12 μήνες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε.

Πράσινο τιμολόγιο ρεύματος: Οι τιμές ρεύματος για κάθε πάροχο

Οι τιμές Ιανουαρίου που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για το πράσινο τιμολόγιο είναι οι εξής:

 • Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τελική χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες 0,13635 ευρώ/kWh και για τις 500 και πάνω 0,14595. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η έκπτωση 20%, ενώ η τελική τιμή προμήθειας στη νυχτερινή χρέωση διαμορφώνεται στα 0,11155 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
 • PROTERGIA: Η τελική τιμή διαμορφώνεται στο 0,1426 η κιλοβατώρα με το πάγιο στα τέσσερα ευρώ το μήνα.
 • ΗΡΩΝ: Η εταιρεία ανακοίνωσε τελική τιμή για το τιμολόγιο στα 0,14052 ευρώ, ενώ το πάγιο είναι στα πέντε ευρώ το μήνα.
 • Η Εlpedison είναι στο 0,1706 ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ.
 • Το πράσινο τιμολόγιο της Volton διαμορφώνεται στα 0,1442 ευρώ ανά κιλοβατώρα με αρχική έκπτωση 20% και 20% έκπτωση συνέπειας.
 • Η Φυσικό Αέριο προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,14265 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με πάγιο στα 5 ευρώ.
 • Η Ζενίθ προσφέρει το πράσινο τιμολόγιο στα 0,16947 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι τιμές για το μπλε τιμολόγιο ρεύματος ανά πάροχο

Προς το παρόν οι εταιρείες που έχουν ήδη ανακοινώσει τα σταθερά τους τιμολόγια είναι η ΔΕΗ, η Protergia, η Elpedison, η Ελίν και ο ΗΡΩΝ.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις τιμές:

 • ΔΕΗ: Η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει δύο σταθερά προγράμματα, το ΔΕΗ myHome Enter και το ΔΕΗ myHome Online. Το ΔΕΗ myHome Enter, 12μηνης διάρκειας, με πάγιο 5 ευρώ και χρέωση στα 0,179 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Για όσους διαθέτουν νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση τη νύχτα είναι 0,169 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Επιπλέον, με την ενεργοποίηση πάγιας εντολής οι καταναλωτές κερδίζουν έκπτωση 2% στον λογαριασμό τους. Η χρέωση στο ΔΕΗ myHome Online είναι 0,175 ευρώ ανά κιλοβατώρα την ημέρα και 0,166 ευρώ τη νύχτα, με πάγιο 3,5 ευρώ και 12μηνη διάρκεια.
 • Protergia: Η Protergia διαθέτει το Value Safe, ένα σταθερό οικιακό τιμολόγιο διάρκειας 12 μηνών, με πάγιο στα 3,5 ευρώ και χρέωση 0,165 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η ίδια χρέωση ισχύει και για τις νυχτερινές ώρες.
 • Elpedison: Η Elpedison προσφέρει το πρόγραμμα Elpedison Bright, διάρκειας 12 μηνών με σταθερή χρέωση 0,169 ευρώ ανά κιλοβατώρα και πάγιο 3 ευρώ.
 • Ελίν: Η Ελίν, όπως και η ΔΕΗ, έχει ανακοινώσει δύο σταθερά τιμολόγια. Το Power On! Blue Day με 12μηνη διάρκεια, πάγιο 5 ευρώ και σταθερή χρέωση 0,149 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το Power On! Blue Day & Night με πάγιο 5 ευρώ, 12μηνη διάρκεια και χρέωση 0,149 ευρώ ανά κιλοβατώρα την ημέρα και 0,139 ευρώ ανά κιλοβατώρα τη νύχτα.
 • ΗΡΩΝ: O ΗΡΩΝ διαθέτει το ΗΡΩΝ Home Fix με σταθερή χρέωση 0,165 ευρώ ανά κιλοβατώρα, 12μηνη διάρκεια και πάγιο 7,5 ευρώ.

Πώς «βγαίνει» η τιμή στο πράσινο τιμολόγιο

Το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο διαμορφώνεται από το ύψος της βασικής τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (αρχική τιμή ρεύματος όπως διαμορφώνεται με βάση τα κόστη του παρόχου και τα περιθώρια κέρδους), την πάγια χρέωση (το γνωστό πάγιο που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 5 ευρώ ανά Μεγαβατώρα), τις τιμές των συντελεστών του μηχανισμού διακύμανσης (μαθηματικός τύπος που ενεργοποιείται όταν ο πάροχος δεν έχει προβλέψει με ακρίβεια την τιμή ρεύματος) και το ύψος των παρεχόμενων εκπτώσεων.