ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές Πάσχα 2024: Η ημερομηνία

0
158
opekepe plirwmi Plirwmes
Πότε η μεγάλη πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πώς και πώς περιμένουν τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ χιλιάδες δικαιούχοι, με τα νέα να έρχονται από τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Διαβάστε επίσης: ΕΔΩ η φορολογική δήλωση 2024 με taxisnet στο gov

Η πληρωμή «κλείδωσε» και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός θα γίνει πριν από το Πάσχα 2024.

Έτσι οι δικαιούχοι που θα δουν τα λεφτά στον λογαριασμό τους θα κάνουν Πάσχα με πιο άνεση.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ημερομηνία για τις πληρωμές το Πάσχα 2024

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η πληρωμή θα γίνει πριν από τις αργίες του Πάσχα 2024, δηλαδή πριν από την Μεγάλη Παρασκευή, και μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

Όμως υπάρχει και ένα άλλο σενάριο που αναφέρει πως οι πληρωμές μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα αυτή την Παρασκευή 26/04 και μέρος των χρημάτων να φανούν στους λογαριασμούυς το Σάββατο του Λαζάρου.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η ειδική του βάμβακος – ελέω Θεσσαλίας- μάλλον φαίνεται να προηγείται (μέχρι το βράδυ της Παρασκευής) και να ακολουθούν το σκληρό σιτάρι, η βιομηχανική ντομάτα, το ρύζι και οι σπόροι σποράς. Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, οι πληρωμές των συνδεδεμένων ενισχύσεων του πρώτου κύματος θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Κι αυτό με την ελπίδα να αρχίσουν στη συνέχεια και να ολοκληρωθούν ως τη Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές ύψους 425 εκατ. ευρώ στα λεγόμενα οικοσχήματα (eco-schemes)