Black Friday 2023: Εντυπωσιακή έκπτωση στο iPhone – Δείτε ΕΔΩ

0
580
black friday 2023 προσφορες
Ετοιμάζονται μεγάλες προσφορές για τη Black Friday 2023

Η Black Friday 2023 έχει ξεκινήσει ήδη σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, με πολλά από αυτά να δίνουν iPhone με έκπτωση. Ήδη, ο Γερμανός, η Cosmote, το Public και ο Κωτσόβολος έχουν βγάλει τις προσφορές τους από προϊόντα κινητής τηλεφωνίας έως ηλεκτρικές συσκευές και gaming.

Αν και το iPhone 15 δεν θα το βρείτε ακόμα σε προσφορά, όμως τα προηγούμενα μοντέλα έχουν εκπτώσεις και σε αρκετές περιπτώσεις είναι εντυπωσιακές.

Υπενθυμίζεται πως η Μαύρη Παρασκευή πέφτει φέτος 24 Νοεμβρίου.

Ας δούμε αναλυτικά τις προσφορές στα καταστήματα για το iPhone

Κωτσόβολος

iPhone 14 Pro Max 1tb

Από 1.899 τώρα 1.539 ευρώ

iPhone 13 128 gb

Από 759 ευρώ τώρα 699 ευρώ

Public

iPhone 14 128 GB

Από 921 ευρώ τώρα 798 ευρώ

iPhone 12 64 GB

Από 619 ευρώ τώρα 569 ευρώ.

Apple iPhone 13 128GB

Από 759 ευρώ τώρα 699 ευρώ

Cosmote – Γερμανός

το iPhone 11 64GB στα 99 ευρώ μετατρέποντας το καρτοκινητό τους στο COSMOTE ΚαρτοΣυμβόλαιο Unlimited Calls

τα iPhone με δωρεάν 3 χρόνια εγγύηση

Black Friday 2023 στα Zara: Τρομερές προσφορές

Παράλληλα, προσφορές θα βρούμε στα καταστήματα της Inditex, Zara, Pull and Bear, Bershka κτλ, όπως και σε Mango και H&M.

Όμως άνδρες και γυναίκες ανυπομονούν για τις προσφορές που θα βγάλουν τα Zara, μιας και όπως κάθε Black Friday προχωρά σε απίστευτες μειώσεις των τιμών έως και 40%. Μάλιστα, δεν βγάζει κομμάτια παλιών συλλογών, αλλά των τρέχοντων, και μάλιστα σε κομμάτια που θα φορεθούν ολόκληρο τον χειμώνα και την Άνοιξη.

Πέρυσι, είχε βγάλει -40% σε παλτό, μπουφάν, σακάκια, αλλά και μπότες, τελευταία τάση της μόδας. Κάτι ανάλογο θα πράξει και φέτος.

Μόνο προσοχή. Η Μαύρη Παρασκευή στα Zara διαρκεί μόλις ένα 24ωρο, δεν συνεχίζεται δηλαδή και Σάββατο.

Όμως οι προσφορές συνήθως ξεκινούν περίπου στις 9 με 10 το βράδυ της Πέμπτης, στο site, και την επόμενη ημέρα στα καταστήματα.

Τι να προσέχουμε τη Black Friday 2023

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

Μη διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.