Black Friday 2023: Τεράστιες προσφορές σε Zara, H&M, Κωτσόβολο

0
675
black friday 2023 προσφορες
Ετοιμάζονται μεγάλες προσφορές για τη Black Friday 2023

Πλησιάζει η Black Friday 2023 και οι προσφορές που θα ετοιμάσουν τα πολυκαταστήματα, οι μεγάλες αλυσίδες ρούχων, τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και τα μαγαζιά της γειτονιάς θα είναι και φέτος δυνατές.

Μπορεί η Μαύρη Παρασκευή να γιορτάζεται λίγα χρόνια, όμως, το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών είναι τόσο μεγάλο, που τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα κάνουν μεγάλες μειώσεις στα προϊόντα τους, αφού ο τζίρος έχει αποδειχθεί ικανοποιητικός για μία και μόνο μέρα.

Τι αναμένουμε φέτος για την Black Friday 2023

Με βάση τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, την ημέρα της Black Friday όλος ο ισπανικός όμιλος Inditex αναμένεται να κάνει εκπτώσεις στα καταστήματά του. Το Zara, το Bershka, τα Pull and Bear κτλ θα βγάλουν τη μισή σχεδόν κολεξιόν τους (χειμερινή) με έκπτωση από 30% έως 40%.

Ταυτόχρονα προσφορές γύρω στο 20% θα κάνει και ο σουδικός όμιλος H&M, ενώ και τα Mango βγάζουν σε προσφορά αρκετά κομμάτια.

Στις τεράστιες προσφορές 30% με 40% συμμετέχουν και τα Oysho.

Εκτός από τα φυσικά καταστήματα, τις προσφορές θα μπορούν να βρουν και στα ηλεκτρονικά καταστήματα αργά το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Θα σας έρθει ειδοποίηση μερικές ώρες αργότερα για να ετοιμάσετε το καλάθι σας.

Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Media Markt, Public για Black Friday 2023

Τα καταστήματα ηλεκτρικών και όχι μόνο ειδών προχωρούν σε τεράστιες προσφορές με πολλά από τα προϊόντα σχεδόν 300 με 400 ευρώ κάτω.

Θα βρείτε σίγουρα τηλεοράσεις, πλυντήρια, ψυγεία κτλ σε πολύ καλές τιμές.

Πότε είναι η Black Friday 2023

Ποια μέρα πέφτει η Black Friday 2023. Ποια μαγαζιά ετοιμάζονται για προσφορές τη Μαύρη Παρασκευή 2023.

Πολλοί είναι και αυτοί που θυμήθηκαν πως ένα από τα μεγάλα event του Φθινοπώρου είναι και οι εκπτώσεις της Black Friday 2023.

Τα μαγαζιά και ιδιαίτερα οι μεγάλες αλυσίδες με ηλεκτρονικά κτλ. ετοιμάζονται για… καταιγισμό προσφορών, ήδη έχουν ετοιμάσει τις σελίδες τους με τις επικείμενες εκπτώσεις.

Πότε είναι η Black Friday 2023 τον Νοέμβριο

H Mαύρη Παρασκευή που έχει «καταγωγή» τις ΗΠΑ πέφτει πάντα Νοέμβριο και συγκεκριμένα την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Για το 2023 η Black Friday πέφτει στις 24 Νοεμβρρίου.

Ωστόσο είναι σίγουρο πως τα μαγαζιά θα ξεκινήσουν τις προσφορές νωρίτερα. Ενώ τα καταστήματα όπως το Zara, Bershka κτλ θα έχουν βγάλει τη λίστα με τις προσφορές τους.

Ωστόσο θα υπάρξουν και μαγαζιά που θα κάνουν μόνο στις 24 Νοεμβρίου προσφορές, οπότε προσοχή!

Μικρή ιστορική διαδρομή για τη Black Friday

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της “Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών” για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου. Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστ

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και ειδήσεις, που εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική υστερία και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.

Τι να προσέχουμε τη Black Friday 2023

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.

Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.

Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.

Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.

Μη διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.

Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.

Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.

Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.