Ο καιρός μέχρι 15 Αυγούστου: Η πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη

0
5267
kairos kauswnas klearxos marousakis
Ο καιρός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα στο μέτωπο του καιρού θα πάμε μέχρι τις 15 Αυγούστου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ζέστη θα κάνει μόνο που θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και χωρίς ακραίες θερμικές εξάρσεις, όπως αυτές που είχαμε το τελευταίο 15νθήμερο με τον παρατεταμένο καύσωνα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε για ένα φυσιολογικό καλοκαίρι έως τις 10 με 15 Αυγούστου. Από εκεί και έπειτα έχει… ο Θεός.

Ο καιρός μέχρι 15 ΑυγούστουΗ πρόγνωση Μαρουσάκη

Ο καύσωνας πέρασε και από ό,τι φαίνεται δεν θα επιστρέψει σύντομα. Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης σήμερα:

«Θα δεχτούμε κάποιες “επιθέσεις” και τις επόμενες ημέρες χωρίς όμως τις ακρότητες που είχαμε τα προηγούμενα 24ωρα με τις θερμοκρασίες. Ένα φυσιολογικό καλοκαίρι φαίνεται να επικρατεί το επόμενο διάστημα μέχρι περίπου τις 10-15 Αυγούστου»

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Μέχρι και τα μέσα Αυγούστου δεν περιμένουμε κάποιο ακραίο κύμα ζέστης, όχι ότι δεν θα κάνει ζέστη. Θα βλέπουμε θερμοκρασίες κοντά στους 37 με 38 βαθμούς, λίγο πιο πάνω από τους κανονικούς βαθμούς».

Τα μελτέμια θα εμποδίζουν τις θερμές αέριες μάζες να εξαπλωθούν πιο βόρεια και θα συναντάμε θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κατέληξε.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31-07-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-08-2023
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.