Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ξανά… καλοκαίρι από Παρασκευή

0
11085
klearxos marousakis kairos kakokairia
Πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η φονική κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να χτυπά τη χώρα και θα συνεχίσει έως και το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ. Στη σημερινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε το στίγμα για τον καιρό τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Open, από την Παρασκευή ο καιρός φτιάχνει και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Θα θυμίζει δηλαδή και πάλι έντονα καλοκαίρι.

Τα πράγματα όμως χαλάνε ξανά και ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό επιστρέφει από την περιοχή της Αφρικής. Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα δώσει ίδιας έντασης φαινόμενα στα νοτιότερα τμήματα της Ελλάδας.

«Ο καιρός θα βελτιωθεί Παρασκευή και Σαββατοκύριακο και από την Κυριακή και σιγά-σιγά να ανηφορίζει αυτό το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό και να επηρεάζει τμήματα του νοτίου Αιγαίου», είπε συγκεκρινμένα

Αναφορικά με την ένταση και τη διάρκεια που είχε ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε πως

«Παίζει τον ρόλο του και ο καύσωνας. Ξεκίνησε όλο το φαινόμενο σαν ψυχρή αέρια μάζα στα βόρεια Βαλκάνια, όταν κατέβηκε, συνάντησε πολύ υψηλές θερμοκρασίες στις θαλάσσιες εκτάσεις».

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

ο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς η κακοκαιρία Daniel που ήδη από τη Δευτέρα 04-09-2023 προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 07-09-2023.

Πιο αναλυτικά:

α) Σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.