Καιρός: Πάμε για την πιο επικίνδυνη ημέρα του Νοεμβρίου

0
730
kairos kakokairia
Ο καιρός του Σαββάτου

Ένα σύστημα από την Ιταλία θα φέρει την πιο επικίνδυνα καιρικά ημέρα του Νοεμβρίου. Καταιγίδες και βροχές θα σαρώσουν ολόκληρη την Ελλάδα, όμως η κακοκαιρία θα κρατήσει μόνο μία ημέρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το ερχόμενο Σάββατο 4 Νοέμβρη θα είναι μία ημέρα κακοκαιρίας, με τις βροχές να ξεκινούν από τα δυτικά, να φτάνουν στην Αθήνα και να εκτονώνονται προς το βόρειο Αιγαίο.

Μοναδική εξαίρεση η Κρήτη, που όπως όλα δείχνουν δεν θα δεχτεί βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το Σάββατο χρειάζεται προσοχή, καθώς τα φαινόμενα μπορεί να είναι έντονα. Θερμοκρασιακά αναμένεται μία ελάχιστη πτώση, της τάξεως των 3 με 4 βαθμών με τα θερμόμετρα να δείχνουν τους 23 με 24 βαθμούς. Θα συνεχίσουμε δηλαδή με ζέστη και τον Νοέμβριο. Η αλλαγή του καιρού, ωστόσο, θα έχει διάρκεια μιας ημέρας.

Ανησυχία Καλλιάνου για τον καιρό του Σαββάτου

Με μία ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος εκφράζει την ανησυχία του για τις βροχές του Σαββάτου, λέγοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρών.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία που έρχεται σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, όπου δίνει τις τρεις περιοχές, που αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο. 

«Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιάνος.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση Καλλιάνου έχει ως εξής:

«Καλημέρα σας και καλό μήνα!

Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μωβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».

Την Πέμπτη αναμένεται έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ.