Δυσοίωνα νέα από Κλέαρχο Μαρουσάκη για την κακοκαιρία

0
1078
klearxos marousakis kairos
Ο καιρός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, για την κακοκαιρία που χτυπά ήδη το Ιόνιο το πρωί της Κυριακής.

Η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα έχει πολλές βροχές, με την περιοχή που θα βρεθεί και πάλι στο στόχαστρο των έντονων φαινομένων να είναι η Θεσσαλία. Μάλιστα, τα μετεωρολογικά μοντέλα προβλέπουν πως μέχρι και την Πέμπτη θα έχουν πέσει συνολικά στη συγκεκριμένη περιοχή 300 με 500 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Τη Δευτέρα θα πέσει μεγάλος όγκος νερού έως και 100 τόνους ανά στρέμμα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τα δυτικά, κεντρικά και νότια της Θεσσαλίας και την Τετάρτη, τα πιο ανατολικά και νότια, δηλαδή το Πήλιο, ο Βόλος, με τα φαινόμενα να φτάνουν έως και τη Λαμία.

Μάλιστα, εφιαλτική είναι η πρόβλεψη που κάνει για τη νέα κακοκαιρία, λέγοντας πως την κατατάσσει κάτι ανάμεσα σε Ιανό και Daniel.

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Δεδομένου ότι μεσολαβούν τρία εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.