Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου 2024: Γιατί άλλαξε πάλι

0
195
giorti γιωργος γιορταζει
Πότε γιορτάζει Γιώργος

Πότε είναι του Αγίου Γεωργίου για φέτος. Γιατί θα τον γιορτάσουμε άλλη ημερομηνία φέτος.

Η γιορτή των Γιώργηδων και των Γεωργίων κάθε χρόνο έρχεται περίπου το Πάσχα. Είτε λίγο πριν είτε μετά. Όμως για την ημερομηνία της γιορτής θα πρέπει να γνωρίζουμε πότε θα πέσει η κινητή εορτή του Πάσχα.

Στα εορτολόγια θα βρείτε το όνομα Γιώργος ή Γιωργία να γιορτάζει στις 23 Απριλίου. Τι ισχύει όμως για το Πάσχα 2024; Θα τους γιορτάσουμε 23 του μήνα ή άλλαξε η γιορτή.

Το κόλπο για να ξέρετε πάντα πότε είναι του Αγίου Γεωργίου

Αν θέλετε να ξέρετε πότε αλλάζει η ημερομηνία, έχουμε ένα μικρό «κόλπο» στον υπολογισμό της μεγάλης γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Κανονικά γιορτάζεται στις 23 Απριλίου, αν το Πάσχα πέφτει πριν, τότε οι Γιώργηδες και οι Γιωργίες γιορτάζουν εκείνη την ημέρα, αν το Πάσχα πέφτει μετά τις 23 Απριλίου, τότε αλλάζει μέρα και η γιορτή.

Πότε γιορτάζει ο Γιώργος 2024: Η νέα ημερομηνία

Το Πάσχα 2024 πέφτει στις 5 Μαΐου, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μεταφέρεται για την Δευτέρα του Πάσχα.

Έτσι, φέτος θα πείτε χρόνια πολλά στους Γιώργηδες και τις Γιωργίες τη Δευτέρα 6 Μαΐου.

Γιατί δεν μπορεί να εορταστεί πριν το Πάσχα και μεταφέρεται;

Ο λόγος που γίνεται αυτή η μεταφορά είναι πως κάποια από τα λόγια που ψάλλουν οι ιερείς την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου είναι αναστάσιμα, οπότε πρέπει να ακουστούν μετά την Ανάσταση.

Όλα τα ονόματα που γιορτάζουν μαζί με τον Γιώργο

Την ίδια μέρα εκτός από τον Γιώργο, γιορτάζουν και οι: Γεωργής, Γιώργης, Γιορίκας, Γεωργία, Γιωργία, Γεωργούλα, Γωγώ, Τζωρτζίνα